Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odmówiłam córce opieki nad wnukiem a mąż zrobił mi awanturę

Polecane posty

Gość gość

Córka kilka dni temu poprosiła mnie oto bym zajęła się jej 6 letnim synem. Odmówiłam, nie dałam rady a mąż zrobił mi awanturę. Powiedział mi - Dałaś mi tylko jedno dziecko bo nie chciałaś mieć więcej a teraz przez ciebie mamy stracić jedyną córkę i wnuka, zmusił mnie bym córkę przeprosiła i obiecała jej że to się nigdy więcej nie powtórzy. Zrobiłam to a mąż dodał że do niczego się nie nadaje, nawet do seksu, to mam wychować mu wnuka.

Gość gość
no i dobrze :(

Gość gość
Całkiem sympatycznie :D

Gość gość
świetny wybór co do małżonka !

Gość gość
Tez mam dziecko w tym wieku, ale mam opiekunke. Szanuje zdanie mojej mamy, ze ma wlasne zycie i kochajacego meza, z ktorym chce sie cieszyc wspolnymi chwilami i nie chce robic za darmowa nianie zwlaszcza, ze ma duze problemy zdrowotne. Oczywiscie to nie umniejsza jej milosci do mojego dziecka, ktore sie z nia regularnie widuje i kocha ja chyba nawet bardziej niz mnie :P Decydujac sie na dziecko, wiedzialam na co sie pisze i nie mam do mamy zalu. Wspolczuje wielkiemu gronu babc, ktore biora na wychowanie te wnuki z poczucia "obowiazku" wobec swoich dzieci.

Gość gość
Ale jak "zajęła się synem". Przecież dziecko 6 letnie chodzi już do szkoły. A po szkole córka już chyba jest w domu, nie ?

Gość gość
moja corka chodzi do zerowki, 3 dni w tyg. ma zajecia od 7-12, a dwa od 12-17. Tak sobie ustalilam w prcy grafik, by miec zmiaany inne niz maz i na te dwie godziny mam opiekunke. Mame odwiedzamy kilka razy w tyg.

Gość gość
jak twój mąż chce to niech się sam zajmie wnukiem :O debil

Za mało danych by oceniać sytuację ;) Skoro córka Ciebie poprosiła o pomoc to najwidoczniej ma coś ważnego do załatwienia . Prawda ? Bo chyba nie rozchodzi się o to że córka chcę wyjść do kosmetyczki :P

Gość jawerty
mam dziecko 4-letnie. Nigdy nie wpadło mi do głowy aby na stałe rodzice lub teściowie zajmowali się moją córką. Oni wychowali swoje dzieci - zrobili swoje - teraz niech mają czas dla siebie. Najpierw zajmowałam się dzieckiem sama, potem chodziła do żłobka, teraz córci do przedszkola. Nie powiem łatwo nie było, ale litości dziadkowie to nie bezpłatne opiekunowie. Wyrachowanie i brak taktu młodych rodziców nie zna granic.

Gość mama bez opiekunki
jawerty a co jeśli dziadkowie sami chcą się opiekować i nie trzeba było ich prosić o opieke???

Gość gość
miała o być jednorazowa opieka czy taka na dłużej?codziennie?

Gość gość
Już pisałam o tym, córka poprosiła mnie oto bo po prostu chciała se wyjdź do koleżanek. Mój mąż ma obsesje na punkcie córki i wnuka, chciałby żeby oni byli cały czas przy nas. Inna sprawa jest taka że mąż wypomina mi że nigdy nie dałam mu więcej dzieci. Jest mu po prostu z tego powodu przykro a córka urodziła jedno dziecko i z powodu komplikacji przy porodzie nie może mieć więcej. Poza tym mój mąż chce być lepszym dziadkiem niż moi rodzice dla mojej córki którzy powiedzieli mojemu dziecku że powinnam ją usunąć. Córka odmówiła mi pomocy kiedyś przy rodzicach a ja chciałam się na niej odegrać. Chciałam by poszła do dziadków, ugotowała im coś do jedzenia, zmieniła pościel, itp.

Gość gość
ło matko, da Pani spokój :(

Gość gość
zła babcia i zła matka jesteś :(, jak tak można się zachowywać, trzeba być świnią