Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Siniak od ssania rączki

Polecane posty

Gość gość

Słuchajcie mam taki problem mojej małej od ssania ręki robią się wybroczynki. Miała tydzień temu robione badania krwi pełną morfologię i płytki badania ok troszkę anemii wiec od tygodnia jest na żelazie i kwasie foliowym .Półtora miesiąca temu przeszła infekcje opryszczkowego zapalenia jamy ustnej ze strasznym spadkiem morfologii przede wszystkim płytek i leukocytów ale to wszystko wróciło pięknie do normy .Przed tą infekcją często zdarzało się że robiły jej się też takie wybroczyny. Nie robią jej sie za to żadne siniaki ani nic w tym stylu gdy się przewróci lub o coś uderzy. Jak myślicie skąd to się może brać czy to tylko kruchość naczyń czy może być coś gorszego ??

Gość gość
A może którejś z was dziecko też tak robiło ?

Gość gość
Ja tak mam w niektórych miejscach, np na ramionach. Wystarczy jakiś mocniejszy uścisk (nawet ciężka torba z uciskającym paskiem)i się robią takie czerwone kropeczki. Mam 30lat i żyję ;) Ale skonsultowałabym z pediatrą.

Gość gość
Dzięki za odpowiedz na pewno skonsultuje :) Ja mam skłonność do siniaków ale typowych siniaków nie wiadomo skąd to samo jest u męża i teściowej ...

Gość gość
Up