Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie moge wpylac jajek

Czym zastąpic jajko? Cos, co spaja w potrawach.

Polecane posty

Nie moge jesc jajek od urodzenia, ale przez ostatnie 10 lat nie szkodzilo mi 1 w ciescie.. ale teraz cierpie, bo ryj pokancerowany przez jedzenie jajka w jakiejkolwiek postaci. czym zastapic jajko? np podsmazam sobie pieczarki, cebulke i czym to spoic?

Gość gość
żelatyną może? :D

hehe, no jakby bylo to zmaczne to ok :P ale kurde brak mi np tej jajecznicy raz na 2 tygodnie... :( i lubie wszelkie patelniowe zarcie

halo :(

Gość gość
Podsmaż sobie z kawałkiem kiełbaski czy szynki.

no ale chodzi o cos co zespoi. czytalam o siemieniu lnianym ale po nim mam sensacje zoladkowe

:(

hehe, no sup;er tylko mnie wywala wrzody na ciele po jajcach. meskie tez swiece co pare dni hehe :P

Gość foczka 44
Mysle że możesz to zespoić.śmietana z odrobiną mąki. Lub mąka ziemniaczana z odrobiną wody ale to beda bardziej takie sosy

Gość gość
Spróbuj jajek przepiorczych, a do slodkich dan np nalesnikow daj banana. Swietnie zastepuje jajko

Gość gość
no tylko jaja przepiorcze to nadal jaja, jak jest taka silna alergia to nie radze w ogole jajek//// a do pieczarek banana hehe, moze byc ciekawie :D

Gość gość
majonezem? śmietaną? jedna ukrainka robiła mi taka sałatke na zimno pieczarki i cebula i do tego polaczony majonez i smietane zamist pieczarek jeszcze werjsa ze smazona watróbką tylko ze w majonezie tez sa jajka

Gość gość
hej sprobuj poszukac sobie przepisow indyjskich wielu hinduistow nie je jajek z przyczyn religijnych maja przepisy na fajny omlety z besan (gram flour/maka z ciecierzycy) generalnie uzywaja tej maki jako wlasnie spoiwa/kleju do roznych potraw mozesz, do tych smazonych pieczarek uzyc tez np zblendowanych, ugotowanych ziemniakow no ale niestety jajek jako takich w formie np jajecznicy nic nie jest ci chyba w stanie zastapic bo ciasta bezjajeczne sa naprawde swietne no i google tez sie klania napewno sa fora, blogi itp poswiecone diecie bez jajecznej :) pomyslowosc ludzka w dogadzaniu sobie nie zna granic wiec napewno znajdziesz jakies swietne przepisy :)

Gość a mi szkoda
poszukaj przepisów wegańskich na ciasto; wydaje mi się, że zamiast jajek koleżanki-weganki stosują np. banany; nie pamiętam, co jeszcze; ale jak wpiszesz - wegańskie ciasto, to na pewno jakieś patenty znajdziesz