Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinowa9106

ciążą?

Polecane posty

Gość malinowa9106

Dziewczyny proszę was o pomoc lub porady. Pewnie niektóre z was są bardziej doświadczone niż ja. Mam taki problem. W tamtym miesiącu kochałam się z chłopakiem w dni płodne (tak mi się wydaje bo miałam dużo śluzu) z dwa razy nie użyliśmy żadnej antykoncepcji. To nie jest tak, że staramy się o dziecko, ale chcielibyśmy mieć. Dzisiaj mam 32dc. Moje cykle trwają zazwyczaj (przez ostatnie pół roku 28-32dni). Mam od jakiś 3-4 dni bóle podbrzusza skurcze pochwy i jakby jajników, strasznie napięte i bolące piersi nawet jak schodze po schodach, czy idę to je czuję, mam ciągłe uczucie mokrości i nie dużo, ale jest biały śluz. Czasem kręci mi się w głowie i odczuwam lekkie mdłości szczególnie przy jakiś mocnych zapach i jestem ciągle śpiąca, każdego dnia się popołudniu muszę położyć przynajmniej na pół godziny. Proszę doradźcie mi czy to może być ciąża??? Czy mam tylko urojenia.

Gość gość
TEST !!!!!

Gość gość
a nie lepiej zrobić test? takie objawy to tylko objawy subiektywne. Mogą a nie muszą oznaczać ciszy. test juz powinien pokazać czy jesteś w ciąży

Gość malinowa9106
Przepraszam za błędy,jestem jakaś rozkojarzona i nie umiem się skupić.

Gość gość
Test ? badanie krwi ? czemu ciągle te same głupie pytanie ?

Gość malinowa9106
boję się zrobic test nie jest tak, że z całej siły chcę mieć dzidziusia, ale fajnie by było;) Jak wyjdzie negatywny to chyba się rozczaruję... Miałam wcześniej już raz torbiele na jajniku więc to też może być to. Wtedy okres też mi się spóźniał.

Gość gość
test, badanie krwi, ginekolog a nie pytanie do wróżek z forum gdybym podejrzewała ciążę zrobiłabym test zamiast pytać obcych ludzi gdy miałam 25 lat a w ciągu cyklu zachowałam się ryzykownie po prostu kupiłam w aptece test zamiast zgadywać i snuć domysły po to chyba są testy, prawda ?

Gość malinowa9106
ok, ok chciałam się tylko jakoś poradzić was.

Gość gość
boisz się zrobić test ? co ty piertolisz ? czy zrobienie testu ma wpływ na to czy jesteś w ciąży ? jeśli jesteś to jesteś i już to skoro nie chcesz ani potwierdzać ani wykluczać to na cholerę wypisujesz bzdety i zakładasz temat na forum ?

Gość gość
no i co niby te rady ci dały ? czy gdybym powiedziała że w ciąży miałam takie objawy to moja opinia w stu procentach potwierdziłaby twoją ciążę ? umiesz myśleć logicznie ?

Gość gość
malinowa no kup test:) my Ci tego nie powiemy;) czekam na informacje:) ja tez bede dzis testowac czekam na listonosza z testami;p

Gość gość
Zrób koniecznie test, ale objawy są jak najbardziej podobne do objawów ciąży :) miałam bardzo podobne i były 2 kreseczki, teraz mam 2 miesięczną córeczkę :) zrób test i daj znać o wynikach

Gość gość
dla mnie sprawa jest logiczna, jeśli uprawiałam seks bez zabezpieczenia, w dniach płodnych, lub nie mam pewności czy wtedy były dni płodne a miesiączka się spóźnia kilka dni.....kupuję i robię test

Gość gość
to czego od nas oczekujesz? nie zrobisz to nie będziesz wiedzieć.

Gość malinowa9106
ok. zrobię jutro rano test i dam znać. Ogólnie to myślałam, że po to jest forum żeby się czegoś dowiedzieć, popytać i poradzić innych osób, ale widzę, że niektórzy mają chyba jakieś problemy z tym.

Gość malinowa9106
mam na środę termin do ginekologa już zrobiony, ale myślę, że to tylko te torbiele i tak...

Gość malinowa9106
mam dzisiaj straszne bóle brzucha takie, jakbym miała okres tylko, że go nie mam zamiast tego coraz więcej białego śluzu i straszny ból piersi. nie wiedziałam w nocy jak się położyć i ciągle się budziłam. testu jeszcze nie zrobiłam dopiero popołudniu kupie....

Gość gość
weź sobie nospe rozkurczowa. I zrób test.

Gość malinowa9106
zrobie zrobie tylko jutro rano dopiero. bolą mnie też jajniki na przemian i cały czas prawie boli mnie brzuch jak podczas miesiączki. jutro się okaże

Gość gość
robiłaś test?

Gość malinowa9106
robiłam dziś rano test ciążowy i........dwie czerwone krechy po paru sekundach już się pojawiły;)))

Gość malinowa9106
w środę idę na umówioną wcześniej wizytę i jutro dla pewności zrobię drugi test, ale no chyba się nie pomylił. Mam nadzieję że wszystko będzie ok. Na początku prawie zawał dostałam jak zobaczyłam wynik, ale teraz się cieszę:)

Gość gość
Hey mam pytanie jak jedna z miliona w ostatniego stycznia zaliczylabym wpadkę życia w lutym nie dostalam okresu ( mam zes.polic.jaj. I zawsze mam nie regularne@) w domu mialam jeszcze luteine i duphaston luteina nie podziala nie dostalam@ wzielam duphaston i dostalam @ potem odrazu wrocilam dobrania tabletek anty w kwietniu dostalam okresu z odstawienia w maju teraz tez dostalam z odstawienia@ dodam ze od końca stycznia zrobilam 7 testów ciążowych aż do 3 marca żaden nic nie wykazal tylko jedna gruba krechą o lekarza nie pytajcie nie bylam wiem glupie i teraz moje pytanie czy mimo tego mogę byc w ciąży bo juz mam urojenia ze cos mnie smyra w brzuchu i czy bym mogla mieć takiego pecha dodam ze okresy byly mocne obfite i po 5 dni kazdy blagam o odp

Gość gość
Zapomnialam na pisać ze w marcu po dupku tez mialam @ tylko blagam bez złośliwości bo juz mam dość stresow

Gość gość
nie ma innej rady jak badanie krwi i lekarz (USG) ciężko stwierdzić raczej nie jesteś ale sama bym się tak upewniła nic innego nie da ci 100 procent pewności jak wizyta u lekarza. POWODZENIA :)

Gość gość
gratuluję :) test drugi możesz zrobić chociaż w tą stronę raczej testy się nie mylą :) witaj w gronie ciężarówek ;)

Gość gość
a co do drugiej osobki to na bank nie jesteś w ciąży. Na tym etapie test Juz na pewno wykrylby bhcg bo w 2 czy 3 mcu Ciąży stężenie jest juz duże

Gość gość
Testy robia od 6 lutego do 3 marca ostatnia nic nie wykazalo feralny stosunek byl 31 stycznia 12 marca dostalam okresu po dupku no i kwiecień i maj z odstawienia po anty a mam pytanie czy duuphaston mimo ciąży moze wywolac okres a tabletki anty moga tego nie zatrzymać i okres moze byc z odstawienia w ciazy

Gość gość
duphaston jak i luteina przy braku ciąży wywołuje okres. Jeśli byś była w ciąży to duphaston podtrzymałby ta ciąże i okresu byś nie dostałam. Chyba ze bylas w ciąży ale poronilas wiec było krwawienie. Tak czy inaczej ciąża tu jest raczej niemożliwa.

Gość gość
Dzięki za slowa wsparcia w sumie tez mysle ze 7 testów ciążowych i 3 okresy jeden po duphastonie i dwa z odstawienia anty ciaze wykluczają ale same wiecie jak czlowiek potrafi sie nakręcić na mnie w luteina nie podzialala tylko duphaston a wiec juz sie nie nakręcam