Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Meg Rayan

USG, pytanie czy będzie już coś widać

Polecane posty

Gość Meg Rayan

Witam. Mam takie pytanie. Okres mi się spóźniał kilkanaście dni, zrobiłam test i był negatywny (Cykle 33 dniowe). Poszłam do lekarza w 16 dniu po terminie spodziewanej miesiączki, zrobił mi USG nie było nic widać, przepisał luteinę. Skończyłam brać i po paru dniach po tym zrobiłam test pokazał wynik pozytywny czyli jestem w ciąży z czego się ogromnie cieszę. Moje pytanie jest następujące, czy jak pójdę teraz do lekarza tj od poprzedniego USG minęło 10 dni to będzie coś widać? Jak mam obliczyć który to tydzień ciąży? Dzięki wielkie kochane z góry za odpowiedź! :)

Gość gość
Tego niestety nikt Ci nie powie, tak późny test świadczyłby o przesunięciu owulacji, a skoro nigdy wcześniej tak się nie działo to dziwny traf, że akurat w tym cyklu ci się przesunęło i zaszłaś....Do lekarza należy się zgłosić. W takim niejasnym przypadku warto tez zrobić test z krwi w odstępie 48 h i sprawdzić czy dobrze przyrasta.

Gość Meg Rayan
Dziękuję za odpowiedź. Tak wiem, że należy iść do lekarza, mam zamiar zrobić to w poniedziałek bo tak będzie przyjmował mój Pan doktor. Mam nadzieję, że to wszystko nie świadczy o złym rozwoju ciąży..

Gość gość
Może zrób Beta HCG, będziesz wiedziala wedlug przyrostu który to może być tydzień. A do lekarza najlepiej iść okolo 8 tygodnia wtedy widać juz, a nawet można uslyszec bicie serca :)

Gość Meg Rayan
Licząc od terminu poprzedniej miesiączki to byłby już 8 tydzień i 3 dzień. Ale w zaistniałej sytuacji sama się pogubiłam. Beta będzie chyba najlepszym rozwiązaniem. A do lekarza i tak muszę iść i tak kazał mi przyjść dwa tyg po skończeniu brania Luteiny, najpierw zrobić test i niezależnie od wyniku przyjść. Ale ja miałam przeczucie i test zrobiłam szybciej- był pozytywny :) Mam nadzieję, że w tą stronę się nie pomylił:)