Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zazuzizaz

Nietypowe wesele, planujecie takie?

Polecane posty

Gość zazuzizaz

Dziewczyny, pewnie każda z Was stwierdzi, że Jej wesele będzie nietypowe :) Wiadomka :) Ale w tej „nietypowości” chodzi mi o to, że nie będzie sztampowo się odbywać, jak każde wesele czyli sala weselna przyodziana balonikami, dj bądź zespół, długie stoły, dekoracja za młodymi, oczepiny, karaoke itd. Itd… czyli tak, jak chcą rodzice najczęściej :) Ja na szczęście, dla odmiany, w ciągu letnich wesel, których miałam 5 ;/, bylam na jednym totalnie zupełnie innym ;-) Otóż odbyło się w fajnej restauracji w bunkrze, na stole nie leżały białe obrusy, tylko kolorowa ceratka, młoda nie miała długiej bufiastej sukni, tylko krótką i wianek na głowie. Goście nie byli sztywno poubierani w taftę, muzykę grał zespół jazzowy na przemian z djem, a na polance obok stała budka do zdjęć z różnymi gadżecikami typu uszy, wąsy, śmieszne kapelusze :D Było exxtra!

Gość gość
no i?

Gość gość
Goście nie byli sztywno poubierani w taftę, a ty w co byłaś ubrana

Gość zazuzizaz
Ja miałam na sobie szyfonowe spodnie i bluzkę bawełnianą :D

Gość gość
My robimy wesele w drewnianej wiacie na polanie. W razie deszczu dostawi się pawilony. Impreza na luzie.

Gość zazuzizaz
Drewniana wiata.. Fajnie.. :)

Gość gość
im większe udziwnienia tym gorsza impreza. Dlaczego PM na siłę chcą być inne? Nie lepiej postawić na klasykę? Wychodzę z założenia, że wódka+dobra muzyka+dobre towarzystwo+wyluzowani PM= idealna impreza No chyba, że są goście, którzy nie lubią pić ani bawić się przy tradycyjnej muzyce, no to wtedy nie

Gość gość
u mnie na weselu bedzie alkoholo ktory przyniosa goscie,ja tylko kupuje 2 baczki piwa,bedzie piwne wesele

Gość gość
gorzej jak goscie alkoholu nie przyniosą

Gość FFFffffFFF
Moje wesele też było wyjątkowe :-) (hiahia :D) w tym, że sprawiliśmy, że wbiło się gościom w głowy chyba na całe życie. Dzięki Aromacorp uwiedliśmy gości zapachem :) Jeżeli ktoś nie słyszał o aromatyzacji pomieszczeń, polecam zorientować się w temacie. Szczerze polecam! Sami komponujecie sobie zapach, który chcecie, by był rozpylany w pomieszczeniach. Dla mnie bomba! Ps. Buda do zdjęć też rewelacja! :D:D

Gość gość
Hej wszystkim :) Słuchajcie, ja jednak polecam skorzystać z usług profesjonalisty, jeżeli decydujemy się na wesele w jakimś nietypowym stylu! Byłam ostatnio właśnie na takim gdzie młodzi pokuśli się na wesele tematyczne, ale był to kompletny niewypał - pomysł był w sam w sobie bardzo dobry, ale totalnie zabrakło im pomysłów na realizację sprawy. Ja z mojej strony polecam ---> http://www.oprawa.gdziewesele.pl/Konsultant-slubny/Tematyczne-wesela-od-A-do-Z.html Podobno znają się na rzeczy! :D

Gość ZróbSWÓJŚlub
Bardzo pomysłowe wesele tematyczne można zrealizować także bez pomocy konsultanta ślubnego. Sami takie zrobiliśmy, zachęcamy inne pary, które nie są zainteresowane tradycyjnym polskim weselem. My raczej nudzimy się na tradycyjnych weselach bo nie przepadamy za tańcami i wódką, podobnie nasi goście. Dlatego zrobiliśmy coś zupełnie innego. Wesele w amerykańskim stylu w formie pikniku w ogrodzie, grill na powietrzu, piłkarzyki , fotobudkę i karaoke zamiast oczepin i typowych zabaw weselnych, których nie lubimy. Wódka oczywiście była, ale większość gości wybrała piwo albo whiskey z colą... ze słoików. Pod koniec przyjęcia zaskoczyliśmy wszystkich pokazem fajerwerków. Można? Można! Przekonujemy o tym na naszym blogu: http://zrobswojslub.pl

Gość gość
hahaha aleście zaskoczyli gości no masakra :D na co 2 weselu jest taki pokaz fajerwerków ! :D

Gość gość
ja kiedyś byłam na weselu u znajomej, w pięknej restauracji w hotelu 4 gwiazdkowym :) jedliśmy wystawne dania, które zajmowały 1/10 talerza, czyli były miligramowe. Przyznam szczerze, że byłam głodna :D no, ale mniejsza z tym :D zabawa była średnia, każdy wyspinany, w końcu stwierdziliśmy, że wracamy do domu, była godzina 00:30 pożegnaliśmy się z młodymi, a oni do nas żebyśmy chwilkę poczekali, bo podejdzie do nas kelner. OK, stwierdziliśmy, że pewnie chcą nam dać ciasta z podziękowaniami :) ale w tym momencie moje zaskoczenie było ogromne ! kelner przyniósł nam rachunek wystawiony na kwotę 500zł... !!! Dodam na marginesie, że daliśmy młodym w kopercie 1000zł, bo uznaliśmy tyle za stosowne. A tu jeszcze trzeba było tyle dopłacić ! Byłam w szoku ! Całe szczęście, że mąż miał tyle pieniędzy przy sobie, ale co by było gdyby nie miał ? Przecież nikt nam nie powiedział, że mamy sobie opłacić sami jedzenie. oczywiście żadnej paczki z podziękowaniami też nie dostaliśmy ! tragedia !!! od tamtej pory unikam większość wesel !!!

Gość gość
Wesele jest dla gości przede wszystkim. Takie podziękowanie za prezenty. Jeśli ktoś ma gości, którzy ekstrawagancję lubią i akceptują, to można, ale niektórzy goście mogą czuć się nieswojo, gdy im się takie warunki zaakceptuje.

Gość gość
Właśnie, czemu niektóre pary młode po prostu upokarzają swoich gości. To żebranie o dodatkowe pieniądze, pod hasłem zbierania na wózek-czepek. Ta zapobiegliwość - kwiatki zwiędną, to przynieście flaszkę wina. I na dodatek zamiast normalnej imprezy, z kotletem i wódką to wydziwianie. A później dziwi się jedna z drugą, że nagle ci, czy inni znajomi odwracają się od nich. Jak ktoś robi z siebie pośmiewisko, czy odsłania swoją pazerność, czy tylko głupotę, to nie może mieć pretensji, że ludzie zaczynają go lekceważyć. Pamiętajcie, każdy chce się na weselu czuć dobrze, nie tylko dwie zmanierowane osoby, określane jako Młoda Para.

do Gościa z 2014.09.06 Rachunek?? Chyba żartujesz. Nie zapłaciłabym, tylko zawołałabym Młodą Parę I poprosiła o wyjaśnienia. Brak mi słów.

Gość MałaMiła
no historia z rachunkiem za udział w weselu nie za ciekawa, współczuję, też prosiłabym o wyjaśnienia młodą parę... jednak wolę te typowe nietypowe wesela, na przykład tematyczne - w stylu lat 80 itd. czytałam ostatnio o takich ciekawy artykuł tutaj na stronie http://www.baleweselne.pl/poradnik-slubny/. chociaż moje wesele było raczej tradycyjne, gdyby miało się odbyć ponownie zdecydowałabym się na coś mniej tradycyjnego, bo zabawa rzeczywiście może być przez to lepsza ;) i pomysł autorki tematu - budka z wąsami itp. - świetne ;D

Gość gość
No niezłe historie:)