Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aleksandra32

Preejakulat, a ciąża.

Polecane posty

Gość Aleksandra32

Witam serdecznie. Od kilku miesięcy uprawiam seks z chłopakiem (oczywiście z zabezpieczeniem ;)) i jak na razie nie zdarzyła nam się taka sytuacja, jednakże wczoraj, podczas uprawiania stosunku mój chłopak, po wyciągnięciu członka zauważył, że prezerwatywa jest pęknięta. Musiało się to stać podczas stosunku, gdyż przed nim, dokładnie sprawdzaliśmy czy nie jest ona uszkodzona. Kontynuując, nie miał on wytrysku, ale możliwe, że na członku znajdował się preejakulat. Jednak kiedy zauważyliśmy pękniętą prezerwatywę od razu przerwaliśmy nasze pieszczoty i nie kontynuowaliśmy. Moje pytanie jest takie, czy jest ryzyko zajścia w ciążę poprzez preejakulat? Zdania na ten temat są podzielone, jedni mówią, iż w znajdują się w nim plemniki, które nie są zdolne do zapłodnienia, drudzy mówią, że są to plemniki, które mogą zapłodnić, a kolejni, że plemników tam nie ma. Dodam jeszcze, że jestem 4 dni przed miesiączką (cykle regularne, 30 dni) i mam dni niepłodne. Bardzo dziękuję za odpowiedź. Nie da się ukryć, że trochę się stresuję. :(

Gość gość
nie