Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy zmywarke się opłaci?

Polecane posty

Gość gość

wiem że tych tematów dużo na różnych forach ale mimo wszystko chce sie dowiedzieć czy to faktycznie oszczędność bo spotkałam się z różnymi opiniami czy nie taniej pozmywać tradycyjnie? wiem że czas sie oszczędzi przy zmywarce ale dla mnie liczy sie głownie koszt zmywania a nie wydaje mi sie żeby zmywarka brała mniej wody czy prądu niż ja w zlewie a płyn do zmywarki jest drogi...

Gość fdtregg
drożej wychodzi zmywarka ale ci co mają to baardzo wychwalają jakie to cudo i wogóle a tak naprawde to brudne talerze z jakiś sosów itp tłustych rzeczy i tak trzeba najpierw opłukać pod bieżącą wodą. Już widziałem szklanki po takim myciu z brudnymi talerzami

Gość gość
No ja mam zdecydowanie mniej za wodę niż przed zmywarką ale też w tym czasie wymienialiśmy wannę na prysznic ,wiec to też wspólnie ze zmywarką wpłynęło na mniejsze rachunki za wodę ,za prąd są takie same . Co do środków do zmywarki to na początku używałam finish tabletki i do mycia zmywarek ale potem zaczęłam kupować w rossmanie te dla rossmana i są super dobrze myją a przy tym mają delikatniejszy zapach bo finish mocna zajeżdżał chemią do mycia zmywarek tak samo kupowałam w rossmanie i w biedronce takie są w 2 pakach płyny i też super czyszczą ,nabłyszczacza jeszcze nie używałam i tak się ładnie wszystko błyszczy .

Gość gość
Zmywarka oszczędza tylko wodę i czas. Eksploatacja takiego cacka jest bardzo droga prąd, sol itp. No chyba ze zmywasz naczynia 2 razy na miesiąc albo masz powyżej 5 osób w rodzinie