Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tojanacyz

robie eksperyment od4dni sie nie mylam juz zaczynam smierdziec,dziwne jest to ze

Polecane posty

Gość tojanacyz

zaczynam smierdziec dopiero 4 dnia robie to z czystej ciekawosc mozecie uznac mnie za swira ale bylam ciekawa jak to jest:) a akurat mam tydz wolnego wiec do niedizeli sie jescze myc nie bede a wasz rekord to ile dni bez mycia?

Gość gość
idz sie umyj smierdzisz śledziem ja nie mylem sie najdluzej 2dni bo remont łazienki byl

Gość gość
włosy 2 tyg, i też jakis tydzien cialo :P włosom robiłam naturalna terapię z naturalnego łoju :D wbrew pozorom warto raz na jakiś czas dać im odpocząć. myslę że ciału też, bo w wiekszości myjąc się wysuszamy i niszczymy naturalna osłonę skory (olejki do mycia sa fajne dlatego) a balsamy nei zawsze dają radę i owszem, zapach był ale nieraz na mieście czy w pracy mocniejsze czułam (swój zapach akurat czuję, nei wiem jak mozna tego nie czuć) tak samo testowałam nie golenie się miesiąc pod pachami (w tym przypadku przy regularnym myciu nie ma mowy o zadnym zapachu, wbrew pozorom szybciej śmierdze przy ogolonych pachach, nawet czystych) a papieru toaletowego używam już ze 2-3lata nawilżanego (kiedyś moczyłam zwykly) więc TAM też raczej az tak obrzydliwie nie bylo :D

Gość gość
i też zapach zaczal się pojawiać po jakimś 3 dniu. na wycieczkach czy biwakach też się zdarzało 2-3 dni nie myć i naprawde nie ma problemu ale z tego co wiem, ja mniej się pocę (co nie jst zbyt zdrowe)

Gość tojanacyz
o olejkach do mycia jeszce nie slyszalam a z przyjemnoscia bym sprobowala:)

Gość gość
to polecam z rossmana, firmy isana. 400ml kosztuje jakieś 4-6 zł (sa regularne promocje gdzie chyba po 4zł jest) żele do mycia irene eris z olejkami tez sa przyjemne (ale to żel z małą ilością olejku) olejki nivei czy innych znanych firm kosztują 10-15zł, i myślę, że sa porównywalne z tym z rossmana. do kapieli tez mozna oleje różne dawać (nawet oliwę, czy winogronowy. ja daję kokosowego trochę, wanna się brudzi ale przyjemnie można się pomoczyć bez uczucia że skóra wysycha)

Gość gość
ja też nie myłem się parę dni , ale dobrze tego nie wspominam,,,, po sikaniu nawet ręka mi śmierdziała hehehe

Gość gość
jeszcze zapachowe olejki tutti frutti sa boskie (niby wlewa się do kąpieli, ale wolę się w tym myć). nie wiem ile tam tego olejku jest tak naprawdę, ale zapachy niesamowite i skóra też całkiem ok.

Gość tojanacyz
a smierdxzi szczerze taka obora z psiochy

Gość gość
myslicie ze dobrze dla wlosow jest ich niemycie? to sie mylicie, bo dlugie niemycie wlosow powoduje zapalenia skory i potem wypadanie wlosow, ja kiedys nie moglam myc kilka dni i potem bardzo piekla mnie skora glowy a potem wlosy wypadaly.

Gość gość
u zdrowej osoby kilkudniowe nie mycie NIE POWODUJE żadnych zapaleń skóry. kiedyś włosy myli raz na miesiąc i nic się nikomu nie działo. na włosach masz naturalny łój po prostu (nie licze mieszkańców krakowa :P), tona chemii w kosmetykach wcale nie jest lepsza. prędzej sobie cipkę zainfekujesz jak się długo nie myjesz

Gość gość
Zaraz będziecie mieć grzybicę pochwy, ale nawet wasze tępe eksperymenty mnie nie odstraszą, wsad bym robił wam wszystkim dopóki owa grzybica się nie pojawi.