Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rocznik95

Co dalej po liceum?

Polecane posty

Witam. Jestem z trójmiasta. Własnie ukończyłam liceum(profil humanistyczny). i nie wiem co dalej ;( Co polecacie? studia (5 lat nauki a pracy brak) czy policealna (jaki kierunek?)

Gość gość
Cześć skarbie. Opiszesz się kotku?

Gość Marinta
Sprawdźcie uczelnię - Wyższa Szkoła Pedagogiczna im. Janusza Korczaka . Bardzo dobre kierunki humanistyczne. Rekrutacja na nowy rok akademicki już otwarta. Bardzo dobry poziom studiów.

Gość rocznik 94
ja wybrałam kolegium 2 letnie a potem ide dopiero na studia :)

Gość gość
polecam ratownictwo medyczne, fryzjerstwo, kosmetologię, jubilerstwo, studia humanistyczne to na ponad 90% bezrobocie,

Gość gość
Duża przesada. Najwyżej 50% tak na moje oko, a i to zależy od branży.

Gość gość
21:55 mało znasz życie, jestem z tym na bieżąco, Po humanistycznych studiach idziesz na bezrobocie lub wykonujesz zawód niezgodny z kwalifikacjami.

nie rozumiem ludzi, którzy idą do klas humanistycznych, nie mając konkretnych planów na siebie. jak się nie wie, co chce się robić w życiu, to idzie się na profil matematyczny. matura jest schematyczna- można się nauczyć nawet tej matmy, a potem jakiś kierunek techniczny/ścisły. matma na polibudzie też nie jest na najwyższym poziomie, uwierzcie mi.

Gość gość
Znam życie w tym temacie. Skończyłam studia humanistyczne i w związku z tym sporo znam osób z podobnym wykształceniem. Niektórzy pracują niezgodnie z wykształceniem (sporo za granicą), ale spora część ma pracę związaną z wykształceniem. Na pewno znacznie więcej niż 10%. Inna sprawa, że zarobki są często niskie, znacznie niższe niż np. informatyków i lekarzy.