Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krwisty śluz z pochwy POMOCY!!!

Polecane posty

Gość gość
kazdy przypadek jest inny, nie ma sie co sugerowac co kto mial, zrob sobie teraz cytologie i z tym odrzu pojdziesz za dwa tyg do tego pana z ktorym sie umowilas

Gość gość
moja znajoma miala cuchnace brazowe uplawy i nic jej nie bylo, zadnego raka

Gość gość
A tych spcjalistów co mówią ze rak się robi wiele lat to bym do ciupy zamknęła. Tylko usypiaja czujność, wiele lat to mi się kojarzy 5 albo i 10.

Gość gość
badanie hpv nie robili bo to drogie, ale zadnych brodawek nie bylo ale hpv napewno bylo bo byl cin 2, ale te ciny zaczely sie po konizacji, moz eniepotrzebnie cieli szyjke

Gość gość
mialam idealny wymaz, zadnych bakterii, cale zycie pochwa czysta pachnaca cytryna a tu nagle jakies szopki

Gość gość
A chlamydie, chlamydie powodują zapalenie szyjki i mogą uaktywnić właśnie HPV lub same nawet mogą spowodować raka. Zawsze mnie zastanawia czemu tego nie badają i nie przepisuje antybiotyków. Wyobraź sobie ze lczysz nadzerke a chlamydie dalej nosisz niczego nieswiadoma

Gość gość
rak nie robi sie ahaha wiele lat, to bujda, mojej znajomej zrobil sie znienacka, robila cytologie wiele lat i byla super a potem po roku nagle rak, zadzownili do niej gdy pakowala sie na wycieczke zycia zagranice i zalamala sie, odrazu szpital chemia, ja chemii nie mialam bo to byl poczatek w stanie in situ, wycieli zmiane i spokoj

Gość gość
Chlamydii nie widać w cytologi ani w biocenozie. Przecież samo badanie na chlamydie kosztuje chyba z 40 zł.

Gość gość
A w ogóle jest to możliwe bo w grupie pierwszej jest malo komórek z kanału szyjki i dlatego to raczysko może się rozwijać głęboko.

Gość gość
chlamydia moze tez wywolac raka, jasne ze tak, wszystkie zapalenia grzyby i takie tam moga wywolac raka, najbardziej to hpv przyczynia sie i to kilka jego typow, bo brodawki hpv sa bezpieczne, one nie powoduja raka, tylko tamte, jak ktos dlugo meczy sie latami z zapaleniami grzybami i takimi roznymi to w koncu szyjka moze miec dosc i zachorowac,

Gość gość
jutro tez tu wejde bo juz nie moge pisac, dobranoc dziewczyny

Gość gość
Brodawki niestety tez mogą być spowodowane przez wysokoonkogenne wirusy. Najlepiej nie czytać tych bzdur w necie. Ja do tej pory nie wiem czym rożni się grupa pierwsza od drugiej i dlaczego jedne maja pierwsza inne druga grupę. Mówią ze od współżycia a ja nie wspolzyje, to od czego mam 2 grupę od HPV.?

Gość inka136
a ja w poniedziałek lecę do pierwszego lepszego lekarza na cytologię a później za te dwa tygodnie do mojego. Napiszę wam co mi powiedzieli. Mam nadziję tylko że mnie jeszcze do tego grypa nie powali bo ledwo żyję ale może do poniedziałku już będzie lepiej.

Gość gość
trzeba zrobić badania i wtedy się martwić jeśli będzie czym,z pół roku temu miałam podobnie i scenariusz jak gość wcześniej,stwierdzoną nadżerkę i również wymrożenie teraz jest czysto,a siwiałam przez koleżankę,gdy się jej zwierzyłam też mi rzuciła coś o kumpeli kumpeli,że rak,że się zwinęła,nie,zrób badania i bez zbędnego nakręcania się w stresie. Działać szybko i z rozsądkiem.

Gość gość
masz grupe 2? to jak to teraz jest? teraz inaczej jest w cytologii, teraz jest albo w normie albo ze sa zmiany CIN, ja mam teraz wyniki i jest napisane w normie, nie mialam nigdy brodawek a wymaz z pochwy byl zawsze idealny a i tak przyszlo mi cin

Gość gość
ja nie mialam brodawek a w kolposkopii nie wyszedl zaden hpv, tylko byla zmiana cin, czyli taka zmiana zbielala

Gość gość
autorko, zrobilas cytologie dzis?

Gość inka136
niestety wczoraj cytologii nie zrobiłam bo jestem mocno przeziębiona i jestem na l-4 do poniedziałku, ale w poniedziałek zaraz idę.

Mam również dziwny krwisty śluz z pochwy!! Zauważyłam to dziś rano i zgłupiałam ze strachu :(( wyczytałam od razu na necie że to może być rak!! http://www.kobiece.objawy.net/Objawy+raka+sromu+i+pochwy - czy któraś z was miała taki problem?! Wyciekała wam krrew taka śluzowata pochwy? przy tym boli mnie brzuch :// kurcze nie wiem co mam myśleć... nie uprawiałam żadnego stosunku od miesiąca, nawet więcej, facet jest za granicą więc nie ma jak :// Nic takiego nie jadłam.. normalny domowy obiad - nie wiem, no po prsotu nie wiem!

Gość gość
Ja również mam krwistą wydzielinę z pochwy. Dziś byłam u ginekologa zrobił cytologię. Oprócz tego mam problem z cewką moczową od miesiąca - ciągłe parcie na mocz. Nie boli mnie , ale jest to męczące. Lekki ból mam jedynie w dole pleców czasami. Wszystko zaczęło się od tego, że załapałam grzyba, lekarz dobrze nie wyleczył. W międzyczasie zrobił się problem z cewką. Wizyty u lekarza rodzinnego i odesłał znowu do ginekologa. Mam również pęcherzyki, które mogą być od nadżerki, która mi powróciła po dwóch latach - miałam wymrażaną. Ginekolog stwierdził wstępnie , że nie jest to coś poważnego. Widocznie to co mam to może być od nadżerki. Jeśli chodzi o cewkę , to mam leki, ale jeśli nie pomogą będę mieć wymaz z cewki i poproszę o badanie na chlamydię albo zapytam o hpv.