Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mój synek mnie zaskoczyl

Polecane posty

Gość gość

Mój 2,5 letni synek nauczył sie rozpoznawać i nazywać kilka kolorów( tzn już wcześniej potrafił pokazać czerwony, zielony i niebieski). W sumie nic wielkiego ale on te kolory nazywa tylko po angielsku a po polsku nie potrafi. Jakiś czas temu pobralam mu gierke na telefon żeby sie nie nudzil w samochodzie i tam właśnie były kolory i ich angielske nazwy. teraz cały czas mówi mi że chce blue auto albo yellow klocek itp. Pewnie tu na kafe to nic takiego bo są tu same mega zdolne dzieciaczki ale ja sie bardzo z tego cieszę i chyba po prostu chciałam sie tym pochwalić. :)

Gość gość
super, dzieci blyskawicznie chwytaja jezyki obce, warto takim maluchom puszczac np. piosenki po angielsku, czy w innym języku, ktorego chcemy dzieciaczka nauczyć, to fantastycznie dziala ! i ulatwia nauke jezykow w pozniejszym wieku. wiem co mowie, bo jestem jezykoznawca z wyksztalcenia :) swojej corci dwuletniej tez puszczam duzo piosenek czy krotkich rymowanek po angielsku, i bardzo szybko lapie nowe slowka :)

Gość gość
śmieszne są nasze dzieciaki ;) moja córa 18 miesięcy dzisiaj pół dnia bawila się w ścielenie łózka, kladła się i udawała że śpi chrapiąc....

Gość gość
moja córka rośnie w 2języcznej rodzinie, nie mówi jeszcze (nie mogę się doczekać), ale rozumie 2 języki, reaguje różnie gestami na słowo powiedziane w jednym, albo w drugim języku...na przykład gdy je coś dobrego, po polsku klepie się po brzuszku, a po włosku wierci dziurkę w policzku....dwa te gesty oznaczają że jej coś smakuje :) w zależności jakiego słowa użyjemy i kto to mów....

Gość gość
Czasami ogląda też bajkę Dora zwiedza świat czy jakoś tak i tam też zawsze próbuje powtarzać słowa. W sumie to dobrze że chce sie uczyć języków bo nie mieszkamy w polsce ale też nie w anglii więc angielski powinien być ewentualnie 3 językiem którego sie nauczy:)

Gość gość
No bywają śmieszne te dzieciaki:) mój mały madrala dorwal dziś syrop prawoslazowy( mój błąd że zostawilam na stole i zapomnialam ale jeszcze nigdy mi sie to nie zdarzyło żeby zostawić leki czy chociaż witaminy w zasięgu jego rąk) i gdy robiłam coś w kuchni przyszedl do mnie z tym syropem i takim kieliszkiem od niego i z mina niewiniatka zapytał sie : mamo mogę jeszcze? Okazało sie że jakimś cudem odkrecil ten syrop, nalal go sobie do kieliszka i nawet nic nie rozlal. W lekkim szoku byłam i nie mogłam wytrzymać że śmiec****ak patrzylam na jego minke:) zawsze jak go proszę żeby wypił jakiś syrop jak jest chory to krzyczy że nie i kończy sie płaczem a tu proszę sam sie poczestowal syropkiem:)

Gość gość
moj ma 14 miesiecy i tez nas zaskoczyl. lubil ogladac taka bajke charlie i cyferki na baby tv. i czasami jak go karmilismy to rysowalismy rozne rzeczy,m.in. cyferki,albo o golnie sie bawilismy,ale nikt niczego nie oczekiwal od niego. i dostal taki pociag i tam jeden wagonik ma cyferki od 1 do 5. i babcia wypalila do niego"a pokaz 4" a on wskazal 4. wszyscy w szoku wiec ,znow, "a pokaz 1"a on pokazal. na drugi dzien to samo. wiec moje dziecko zna juz cyferki mimo,ze nikt nie staral sie go tego nauczyc.