Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego w niektórych miejscach jest zakaz palenia elektronicznych fajek?

Polecane posty

Gość gość

Przecież "dym" z nich jest nieszkodliwy dla zdrowia.

Gość gość
No ja też ciekawa jestem czemu

Gość gość
u mnie w biedronce jest taki zakaz. Podejrzewam, że to dlatego by się stare babcie i dziadki nie oburzały i ochrony nie wzywały, wszak to ciemnota i e-papierosa nie odróżni od zwykłego. Ale zaznaczam, że to tylko moje domysły

Gość gość
Pewnie dlatego, że organizator sobie tak wymyślił.

Gość gość
Co dotefo dymu to nie wiadomo, bo epapierosy są dość krótko na rynku i nie przebadano jeszcze tego dokładnie. Na pewno nie jest to tylko para wodna, bo w tych wkładach jest masa chemii

Gość gość
A mnie wkur... jak ludzie z tym łażą i 'dymią'. Oszukujecie samych siebie, to i tak g*wno daje. Sama popalam papierosy i jak kiedyś spróbowałam elektronicznego, to w ogóle mi nie podpasował. Albo siedzę w kinie i ktoś przede mną sobie 'dymi' tym elektrycznym papierosem, wkurza tak samo jak zwykły papieroch.

Gość gość
bo to zacoofana polaczkolandia

Gość Bo te pseudoekopapierosy
są bardziej szkodliwe od zwykłych papierosów. Nikotyna w czystej postaci głębiej i dokładniej penetruje wasze organizmy, a dym jest bardziej szkodliwy- ma mniejsze cząstki niż w dymie tradycyjnego papierosa i tym samym nikotyna również głębiej przenika do organizmów biernych palaczy. To że Ty nie masz dość rozumu, żeby rzucić nałóg i dosc rozsądku, żeby dowiedzieć się o szkodliwości e-papierosów to nie znaczy, że wokół sami ignoranci :O

Gość gość
poprzedniczka chyba na własną rękę przeprowadziła szereg badań. Szkoda tylko, że nie wie , że to nie nikotyna jest szkodliwa:)

Gość ale badziew
Sama zmieniłam zwykłe papierosy na elektroniki już prawie dwa lata temu. I nie uważam, żeby sklepy, teatry, kina, itp. były miejscami, gdzie powinno się je "kurzyć". Myślę, że w miarę inteligentny człowiek po prostu nie będzie tego robił. O tych, co robią, mam swoją opinię, bardzo niską.

Gość gość
Teoretycznie nie ma zakazu puszczania bąków w restauracji ale nie radzę tego robić:P

Gość gość
A ja proponuję do czasu ucywilizowania się naszego społeczeństwa przestać oddychać w miejscach publicznych. Człowiek wydycha sporą ilość dwutlenku węgla, co w sporym skupisku ludzi może okazać się bardzo szkodliwe.