Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy klamiecie w CV?

Polecane posty

Gość gość

Bo ja niestety tak. Zeby zakryc pewne luki mam lewe swiadectwa pracy od znajomych ktorzy maja firme. Rowniez od kolegi z Angli, ktory jest kierownikiem dzialu (w razie cos moze potwierdzic). Czy ktos z was tez tak robi?

Takie kłamstwa są nieistotne i nie do sprawdzenia o ile wiesz co robisz i znasz się na pracy do której aplikujesz.

Gość gość
nie, bo poki co nie widzę po co. jestem osoba niedoświadczoną i po ch*j mam klamać jak to może wyjść? chce żeby mnie traktowano z szacunkiem (nie obiecywano czegoś czego w pracy ien będzie) tak samo inncyh staram się traktowac fair

Gość gość
taaa, w pracy nie wyjdzie, że nie masz konkretnych umiejętności. albo, że mimo roku doświadczenia jesteś bardziej do d**y niż ktoś kto ma 4tyg doświadczenia. bardzo pozytywnie świadczy o człowieku to, ze dużo czasu coś robił i nie potrafił się nauczyć :P

Gość gość
kłamię że znam języki i mam prawko, aplikuję na stanowiska gdzie języki i prawko nie są mi potrzebne i tak mnie jeszcze nigdzie nie zatrudnili

Gość gość
Klamie jak z nut. Nie jestem z tego dumna, ale nie mam wyjscia. Przerwalam kiedys studia, a moze lepiej dluuuugo pisalam prace dyplomowa i trzeba bylo to jakos ukryc. Niestety szczeroscia daleko nie zajechalam, dopiero jak upiekszylam zyciorys to zaczelam byc zapraszana na rozmowy. Ale nigdy bym nie podrobila swiadect pracy czy dyplomow. Chyba ze jak u ciebie znajomy sam by mi cos takiego podpisal.

Gość gość
Prawko rzeczywiscie moze wyjsc, ale jezyki raczej nie. Chyba ze ktos idzie do pracy gdzie musi znac jakis jezyk. W wiekszosci pracodawcy sami nie znaja jezyka. Ja klamie ze znam francuzki, chociaz uczylam sie tylko rok. Ale znam bardzo dobrze angielski wiec w najgorszym wypadku jakos sie porozumiesz.

Gość gość
kłamię ale w zakresie kompetencji tzn. wpisuję więcej zadań niż te które robiłam;p zazwyczaj idę podczas rozmowy w zaparte, koloryzuję, podaję przykłady z głowy;/ co zrobić, jak pracy mało;(