Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mole spożywcze

Polecane posty

Gość gość

witam moze mi ktos doradzic jakie metody zastosowac przeciw molom spozywczym w kuchni?Coraz sprzatam wszystkie szafki wyrzucam jak tylko zobacze cos w jakiejs kaszy itd a one wciaz fruwaja.Nawet zaczelam przesypywac wszystko z torebek do sloikow i wraz skads sie biora nie mam juz sily ich tluc.Slyszalam ze jest jakis specjalny lep z feromonami ktore je przyciagaja gdzie to mozna kupic? w sklepie agd? i czy w ogole jest to skuteczne ? ma ktos jakies doswiadczenia z tymi mendami? :)

Gość gosciuwa
Ja miala w orzechach wloskich ( nie olupionych) , do piro kiedy wywalilam WSZYSTKO!!! bezwzglednie i wytarlam kazda szafke w srodku , na zew. i za szafkami , po jakims czasie sie ich pozbylam Ale uwaga!!! Zlozone glisty rozchodza sie pi mieszkaniu i wystarczy jedna przeoczona i masz restart z molami!!!! Ja kupoealam taka zielona kratke z nasaczonymi chemikaliami , nie mozna prz niej spac , dziala 30 dni i kosztuje jakie 30-40 zl , ale jest skuteczna , jak znajde link to podam

Gość gość
jest łatwiejszy sposób jeśli wszystkich nie wysprzątasz,same się wyniosą,kup kwiaty lawendy.Ja kupuję raz czy dwa razy w roku 2 doniczki w markecie psb mrówka i po gałązce wkładam do szafek,kładę z tyłu za produktami,pachnie ładnie i mole znikają,kładę też na półce z książkami w gazetnik,w szafę z zimowymi ubraniami,do szafki z wełnianymi swetrami i u dzieci w pudła z papierowymi przyborami do szkoły (bibuła,bloki)

Gość gość
bardzo wam dziekuje !!!

Gość gość
ja kupuję właśnie ten lep z feromonami na samce moli spożywczych. Dostaniesz go w każdym markecie. Oczywiście trzeba dokładnie posprzątać szafki (myłam je w środku domestosem, więc zapach był jaki był ale poskutkowało) Lep naklejam w środku szafki z mąką, ryżem etc. i jeśli jakiś się przypałęta to się przyklei do lepu i zdycha :D

Gość gość
wywalić wszystko przede wszystkim wszystko. jak chloru zapach w szafkach to octem przemyć, też będzie śmierdzialo ale szybciej wywietrzeje niż domestos

Gość gość
Miałam to samo , ale odkąd mam kota nie mam niczego w domu serio :)

Gość gość
Ja kupiłam kratkę brosa pomogło bardzo

Gość gość
Łooj tam przesadzata , mole to białko i jakie pozywne .Moja mamcia piecze chlebek z maki w ktorym sa mole pychotka :P

Gość gość
potwierdzam patent z lawendą,skutecznie i bez chemii,no i kosztuje kilka złotych.

Gość gość
A ja porozsypywałam goździki w całej kuchni,szafkach itd, wyrzuciłam wszystko co mialam pootwierane i nie ma. W szafach dodatkowo zawieszki z lawendą w razie czego