Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy doswiadczone wejdzcie

Polecane posty

Gość gość

Moja córka dostała antybiotyk i calcium wczoraj piereszy raz ma okropny katar ktory jej wyplywa na wierzch i pokaszluje powiedzcie co jej robic do jedzenia ona nic nie chce jesc :( od razu ja na wymioty bierze :(

Gość gość
ile ma córka? ważne żeby piła, tylko podaj wiek dziecka, to poradzimy coś konkretnego. jak jest na piersi to podawaj jak najczęściej.

Gość gość
Prawie rok

Gość gość
Up

Gość gość
jak nie chce jesć to to jej nie dawaj, nie umrze, ważne żeby piła. jak ty jesteś chora też nie masz apetytu

Gość gość
dokładnie, ważne żeby piła, podawaj jej to co lubi do picia, herbatkę owocową, rozcieńczony sok, kompot, możesz dosłodzić jak lubi. Do jedzenia spróbuj dać jogurt albo zupkę-krem, żeby było łatwo łykać, po przy katarze może mieć gardło podrażnione przez spływającą wydzielinę.

Gość gość
Jogurt tylko jesli nie ma goraczki! Nie podajemy nabialu przy goraczce. Do noska kup jej sol fizjologiczną jakies psikadelko, na pewno pomoze. Zrob jej inhalacje tez, na pewno duzo dadza, tez moze byc z samej soli fizjologicznej.

Gość gość
niech pije pije i jeszcze raz pije! bez jedzenia przeżyje a nie ma co lamentować, ważne aby się nie odwodniła. Próbuj dawać to co najbardziej lubi, jeśli nie chce to nie wmuszaj jedzenia na siłę grunt aby piła.

Gość gość
Podawaj jej wszystko łyżka jak pije zbutli to nie może oddychać

Gość gość
jakbys karmila piersią to nie martwilabyś sie ze zaglodzisz dziecko.

Gość gość
bardzo czesto dzieci odrzucaja piers przy chorobie pani madra. bo ciezko im ssac. znam osobiscie kilka takich przypadkow.

Gość gość
poza tym dziecko ma parwie rok, chyba żadna normalna matka nie trzyma roczniaka na samej piersi :O

Gość gość
Moje dziecko nie jest karmione piersią. Wszystko to co piszecie stosuje tj inhalacje wode morska do nochala itd. herbatkę pije butelke dziennie.. dzisiaj zrobila dwie rzadsze kupy :/

Gość gość
ale zyczliwemu gosciow chodzilo,ze jakby bylo piersiowe to by przynajmniej z poersi pociagnal i sie nie zaglodzil skoro jesc nie chce:o autorko,moj synek ostatnio troche przychorowal-trzydniowka i goraczkowal,nie mial apetytu ale pil. nadrobil jak wyzdrowial,apetyt wrocil. ale nie spinalam sie,nic mu nie bylo. biegunke przy goraczce tez troche mial,a raczej rzadkie kupy,bo biegunka to powyzej ilus tam stolcow w ciagu doby. twoja corka goraczkuje?

Gość gość
Właśnie gorączki nie ma . Dzisiaj zrobiła trzy luźne kupki ale pije herbatke zwykłą na szczęście antubiotyk też wzięła ładnie.

Gość gość
dwie rzadsze kupki to jeszcze nie biegunka. Podajesz dziecku np. smecte? Tylko po malutkiej lyzeczce zeby nie spowodowac wymiotow.

Gość mamadwóchdziewczynek
A ja Ci doradzę odstawić wodę morską przy wypływającym katarze, jeżeli inhalujesz to wystarczy, na noc możesz do noska prysnąć nasivinem np. Oprócz tego wysoko ją kładź, najlepiej na boczku, żeby się nie dławiła katarem. Dawaj dużo płynów, a z jedzeniem spokojnie. Jeżeli dajesz probiotyki /koniecznie/ to rób odstęp między antybiotykiem min 2 godzinki a w razie smecty itp też pamiętaj o odstępie. Katar u maluszka to paskudna dolegliwość, skoro ma antybiotyk to na pewno infekcja bakteryjna, oklepuj ją, inhaluj.

Gość gość
Kupki rzadkie są od ANTYBIOTYKU. Dajesz jej pewnie osłonke jakąs np.latopic? Tylko najlepiej jakies 3 godzinki po antybiotyku ta osłonka. Jak bedzie wiecej kupek to możesz nawet dwie dziennie osłonki. A spróbuj kisielek mój maluch jak choruje je głównie kisiel przez jakieś 2dni bo inne jedzonka po troszku i niezbyt chętnie

Gość gość
oklepywać dziecko żeby wydzielina nie osiadła na płucach, do jedzenia mozesz coś lekkiego zupke ryzową z marchwią, chrupki kukurydziane, i niech pije jak najwięcej po troszku ale często. ja swoją oklepywałam i odciągacz do nosa podłączałam do odkurzacza i raz dwa po kłopocie. Kropli nigdy mi lekarz nie przepisał bo nie była wydzielina ani żółta ani zielona tylko przeżroczysta. Nawilżałam woda lub solą morską.

Gość gość
i z mlecznymi pokarmami bym się wstrzymała na 2 dni.

Gość gość
Hmmmm no dalej dawajcie. Ciekawa jestem co jeszcze wymyslicie w walce z tym OKROPNYM katarem. Zagrażającym życiu co najmniej.

Gość gość
Wymiotuje bo w żołądku ma śluz połykany prosto z nosa. Kup jej prospan syrop dla dzieci, on ułatwia usuwanie śluzu a to co już połknęła , najlepiej jak zwymiotuje. Moja córka przy dużym katarze często tak ma ale my regularnie dodatkowo odciągamy .

Gość gość
gość Hmmmm no dalej dawajcie. Ciekawa jestem co jeszcze wymyslicie w walce z tym OKROPNYM katarem. Zagrażającym życiu co najmniej. xxxxxx tobie gosciu zycze jeszcze bardziej OKROPNEGO kataru. zeby ci sie tak nos zatkal,ze az sie udusisz najlepiej.

Gość gość
dla tak małego dziecka katar jest okropny, ale żeby to wiedzieć trzeba choć parę klas podstawówki skończyć :)

Gość gość
a przy antybiotyku podajesz np. dicoflor? bo mi pediatra nie powiedziała, bo zapomniałam powiedzieć że już nie podaje go (miał zalecone po porodzie) i dopiero znajoma farmaceutka się pytała czy podaje dicoflor lub bio gaje bo przy antybiotykach trzeba.

Gość gość
Daję jej dicoflor , ale dawałam bezpośrednio przed antyviotykiem :/ Dziękuję bardzo za wszystkie rady na noc i w xiagu dnia jak ma drzrmke to psikam jej nasivinem i na noc kładę ja wyżej gorzej że uparciuch mały nie chce za bardzo spać na boku :/ No i kaszelek męczy od tego kataru :/ Ojj dziecko jak ma katar to ciężko :/ Na noc wypiła 200ml mleka z kleikiem

polecam konsultację u dr Anety Borczyk-Kotwas, świetny specjalista, który zanim coś przepiszę dziecku przeprowadza szczegółowy wywiad - pierwsza wizyta trwałą ponad godzinę