Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama karoliny

mleko dla niemowlaka

Polecane posty

Gość mama karoliny

witam mam pytanie do wszystkich mamus ktore znaja sie na tym temacie zwiazanym z karmieniem.Otoz kto z lekarzy wypisuje recepty na mleko dla niemowlaka w przypadku nie karmienia piersia,czy nalezy isc do pediatry czy tez lekarz ginekolog ktory mnie prowadzil w czasie ciazy sie tym zajmuje.

Gość gość
pediatra

Gość gość
Tez jestem ciekawa czy trzeba jeszcze w czasie ciazy sie zapisac znaczy dziecko , a to mleka bez zgody lekarza nie mozna zakupic?

Gość mama karoliny
czyli jednak pediatra, dzieki za odpowiedz.

Gość gu
recepta potrzebna jest na mleko dla alergików, na zwykłe mleko nie potrzeba recepty.

Gość gość
Recepta na mleko?To chyba jakieś dla alergika prawda?

Gość mama karoliny
pewnie mozna zakupic bez lekarza ale sa rozne rodzaje mleka i niektore bardzo dobre bardzo specjalnie modyfikowane czy cos w tym rodzaju duzo kosztuja i wtedy wiem ze jest mozliwosc ich zakupu za duzo mniej tylko wowczas gdy lekarz wypisze na nie recepte.

Gość gość
Czyli po powrocie do domu trzeba odrazu pedem do pediatry,a w tym czasie czym nakarmisz w szpitalu daja mleko,ale tez nie wiadomo jak maluch sie zachowa

Gość gość
Ja kupowałam HA i nie potrzebowałam żadnej recepty.

Gość mataczzcz
pamietajcie mleko to cichy zabujca , szczegolnie te od krowy ! nie jeden naukowiec to udowodnił i tylko zywieniowcy pisza inaczej czyli bzdury

Gość mama karoliny
czyli glownie recepta na mleko jest dla dzieci z alergia.a jesli dziecko nie jest alergikiem to krore mleko kupne jest na niemowlaka najlepsze jakosciowo i cenowo ?

Gość gu
to nie tak. mam blizniaczki, obie mialy straszne kolki po zwyklym mleku. zay dostac recepte na mleko dla alergikow konieczna byla wizyta u alergologa, ktory po przeprowadzonym wywiadzie wystawil zaswiadczenia dla lekarza rodzinnego/pediatry o koniecznosci wystawiania recept na takie mleko. bez zaswiadczenia od alergologa lekarze rodzinni bardzo niechetanie wystawiaja takie recepty.

Gość gość
Mleko normalnie kupujesz bez recepty! Tylko jak będą problemy to pediatra przepisze coś innego. Ale w większości przypadków normalne mleko jest ok. Kupić może mąż jak ty będziesz jeszcze w szpitalu, przynajmniej będziesz wiedziała jakie, bo w szpitalu coś dają.

Gość gość
ludzie co za durne pytanie - idziesz do tesco, do rossmana itd i kupujesz mleko - które? które chcesz - lekarz wkracza dopiero kiedy pojawia się skaza białkowa itd i wtedy wypisuje jedno z 2 mlekozastępczych preparatów na receptę.. a jeśli chodzi o pytanie lekarza jakim mlekiem zwykłym karmić - to ci poleci to za które dostał najwięcej profitów od firmy więc nie warto się tym sugerować ..

Gość mama karoliny
dzieki gu, tak wlasne slyszalam ze niezawsze chetnie wypisuja recepty ,czyli zaswiadczenie o skazie nalezy wpierw zdobyc.

Gość gość
ja odradzam te najbardziej reklamowane - bebika, bebilony, nany itd - ja przy drugim dziecko zacznę od hipp bio - ewentualnie enfamil - do tego butelki aventa

Gość gość
skaza nie pojawia się zaraz po porodzie - dopiero po kilku tygodniach więc dopiero wtedy można myśleć o mlekozastępczym bo to mleko nie jest dla alergików

Gość gu
u alergologa bylam bez dziewczynek. Lekarzowi opowiedzialam o wszystkich objawach. Moja dziewczynki na szczescie nie maja skazy bialkowej. Objawy ktore mialy to: przerazliwa kolka (byłąm u kresu wytrzymałości psychicznej, płąkały przez kilka godzin dziennie i tylo noszenia dawało im troche ukojenia), suchość i szorstkość skóry, czasem wysypka. W szpitalu po cesarce dziewczynki wymiotowały krwią, bylo to incydentalne ale o tym tez powiedzialam. Trafilam na super alergologa. Bez problemu wystawił zaswiadczenia. Moje dziewczynki nie tolerowały Nutramigenu, ale Bebilon Pepti świetnie się sprawdził. Teraz dziewczynki mają 7 miesięcu, bez większych problemów przyjmują stałe pokarmy i p[owoili myślę o zmianie mleka na to bez recepty. Po doświdczeniach ze starszym synkiem, nie polecam mleka Bebiko. Bardzo zapiera.

Gość mama karoliny
dziekuje slicznie za wasze odpowiedzi,to moje pierwsze dziecko i nie mam doswiadczenia zupelnie w tej dzungli,a jakie macie zdanie o mleku sojowym dla niemowlaczka?

Gość gość
a czemu nie pierś???

Gość gość
Jezuu tepe mamuski! Po porodzie jeśli nie chcesz piersią karmić w szpitalu dają butle jeśli po trzech dniach na dziale dziecku nic nie jest po mleku które dostawal zapytaj lekarza jakie mleko podawali i kup takie samo, u mnie podawali nan. Jednak w domu gdy podawalam po tygodniu pojawił się problem z brzuszkiuem prezyla się mała twardy brzuch, wiec pediatra polecił bebilon comfort bo to delikatne mleko i było ok puszka droga około 40 zł za 400g. Jednak bgyl problem z ulewaniem musialam zageszczac nutritonem to koszt 27 zł wiec mlkeko wychodziło 40+ 27. Do 3 miesiąca na tym była bez problemów z brzuchem, ale puszka była na dwa dni wiec kupilam bebiko cenowo lepiej bo 350g 16 zl . nie bylonroblenw z brzuchem. Teraz ma 5 mies je juz warzywa owoce Laszki wiec mleka idzie mniejwiec jjesteśmy na bebilon 1. I mimo ze bebilon kosztuje dużo 1200g 80zl to żaden lekarz nie da ci recepty żeby taniej kupić bo to nie e jest mleko na receptę! Tylko mleko dla alergików jest na receptę tylko! Skąd durny pomysł ze na drogie mleko lekarz da znizke haha glupota

Gość mama karoliny
piers odpada,cierpie na pewne schorzenie ktore wymaga przyjmowania pewnych lekow i musze jak najszybciej zaczac przyjmowac te leki po urodzeniu,na okres ciazy wstrzymalam sie z nimi dla dobra dziecka,a one niestety zaszkodzilyby moje niuni w przypadku karmienia.

Gość gość
Mleko sojowe to mleko dla alergikow