Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Swiatło jak słoneczne i niskie rachunki za prąd

Polecane posty

Gość gość

Kto z Was ma tak w domu ?

Gość gość
Generalnie światło słoneczne kojarzy mi się z czymś niemożliwym do osiągnięcia lub i na to samo wychodzi, możliwym do osiągnięcia i cholernie kosztownym!

Gość gość
Zarówka za 220 zł? -Nigdy nie miałam. Jak taka się spali po miesiącu to jest objęta jakąś gwarancją?

Gość gość
No to zacofana jesteś, bo ja mam wszystko na panele słoneczne (ogrzewanie+prąd magazynowany w akumulatorach), i nic nie płacę za prąd i ogrzewanie, urządzenia kosztowały 14000 zł i mają gwarancję na 25 lat, ale prawdopodobnie podziałają 50.

Gość gość
Tego roku chyba nie będzie ani wiosny ani lata a mi brakuje światła. Jakie rozwiązania zastosowaliście we własnych domach?

Gość gość
Skąd panele czerpią energię?-Tylko nie mów mi że ze słońca- bo tego jest jak na lekarstwo a wiem że takiej energii w żaden sposób nie można zmagazynować. I nie obrażaj mnie, za słabo mnie znasz.

Gość gość
Okey ponawiam i modyfikuję odrobinę pytanie: Jakie rozwiązania oświetleniowe zastosowaliście u siebie w mieszkaniach(nie domach) i czy macie dużo jasnego światła? Słyszałam o żarówkach emitujących światło słoneczne- ktoś takie użytkuje? Dużo prądu ciągną?

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość Malutka1x
O :D Jak tak to wszyscy mają własne domy na wzgórzu holywood A jak padnie pytanie o wyposażenie, gdzie trzeba wiedza błysnąc, to się okazuje że, nikt nawet światła w domu nie ma:D xd

Gość gość
Coś w tym jest.

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość wiktoria741
Ja mam w domu zwykłe żarówki energooszczędne i mi wystarczą, nie mam zamiaru inwestować w nic droższego. Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zamontowaniem w domu promienników podczerwieni z http://www.teoterm.com.pl/produkty.php bo bardzo dużo płacimy za ogrzewanie a dzięki tym promiennikom możemy zaoszczędzić.