Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wpadłam mimo tabletek.

Polecane posty

Gość gość

Witam, piszę aby uczulić wszystkie kobiety, które biorą tabletki anty. Mam synka 10 miesięcznego, od 7 miesięcy biorę kontracept. Przez 6 miesięcy dodatkowo się zabezpieczaliśmy, miesiąc temu zostaliśmy tylko przy tabletkach i co? I mam Małe dziecko, mieszkamy w domu u tesciów- zajmujemy jeden pokój a znów jestem w ciąży. Mąż zarabia 2000 zł, ja nie pracuję. Człowiek się stara aby zapewnić wszystko dziecku co potrzeba ,zabezpiecza się i ooo ;/ . Taki finał.

hehe widocznie marnie bralas tabsy , ja biore tyle lat i jakos nie wpadlam. powiem ci tak tabletki sa najlepsza metoda zabezpieczajaca sa pewne , a to ze tak 1% to wychodzi to z glupoty bab .. i dlatego sie wpada hehe

Gość gość
Dawałam w pupę ale kiszka juz była pełna i trzeba było zmienić otwór

Gość gość
To chyba musiałaś zapomnieć o tabletce, albo mieć sensacje żołądkowe. Ja tabletki biorę od 15 lat, mam jedno dziecko, zaplanowane. Współczuję strachu przed przyszłością, ale mimo wszystko gratuluję maleństwa. Będzie dobrze, powodzenia.

Gość gość
a nie miałaś czasem biegunki czy wymiotów ? Do 4 h po zjedzeniu tabletki jak coś takiego się wydarzy to nie ma zabezpieczenia

Gość gość
Człowiek się stara aby zapewnić wszystko dziecku co potrzeba ... raczej TWÓJ facet się stara, ty tylko d**y dajesz i nawet nie dbasz o dobre zabezpieczenie

Gość gość
no jasne że dadzą, u teściów, plebs

Gość gość
nie ty pierwsza i nie ostatnia zaszlas w ciaze podaczas stosowania antykoncepcjii

Gość wpadłamija
Miałam 21 lat, brałam tebletki regularnie. Nigdy nie było wymiotów,biegunki czy antybiotyków. Brałam 9 miesięcy i wpadłam.

ludzie to jest nie mozliwe ... musi byc jakis bląd, moze bralas dobrze i tp , ale moze zjadlas cos niestosownego ... tabletki jesli sie bierze prawidlowo nie ma obcji zeby zajsc:-) tempoty

Gość gość
z bogiem jeszcze nikt nie wygrał cud poczecia

hahaha chyba naprawde jakis cud;p bo to jest malo realne zeby wpasc mimo stosowania jak najprawidowniejszego stosowanka;p

wszystkie gadaja ze braly tabsy zgodnie z przepisami, nikt sie nie przyzna ze cos poszlo nie tak, a to przeciez oczywiste..

no raczej , boiorąc zgodnie z zaleceniami tak jak nalezy to nie ma mozliwosci zajscia w ciąże:-) :-) :-)

Gość lalalala 87
Nawet jakby zapomniała i by się przyznała to co? I tak byście zjechali dziewczynę, bo zła, bo d**y daje. Nigdy w życiu bym nie chciała Was znać osobiście, to co piszecie jest wstrętne.

Gość liliiikuu
gosc, no i co Ty mowisz,wskaznik pearla jest to wskaznik poczec przy PRAWIDLOWYM stosowaniu danej metody antykoncepcji ! czyli w tym przypadkow bez pominiec tabletek, wymiotow, biegunki innych czynnikow oslabiajacych dzialanie tabletek. jak wiesz nie jest on stuprocentowy, wiec prosze, nie wyzywaj innych tylko sie doedukuj

Gość liliiikuu
ten 1 % wskaznika pearla mowi o PRAWIDLOWYM wiec zazywaniu i stosowaniu sie do instrukcji, ehhhh, szkoda slow

Gość liliiikuu
pamietajcie tez- to tylko tabletka, moze nie zadzialac jak wiele innych tabletek czy lekow!!!

ej babo ten 1% gdzie mozna zajsc tak jak napisalam wynika z glupoty kobit'i nie pierdziel mi tu bo tyle lat biore tabsy i ma na ten temat bogata wiedzę

to trzeba dobrac takie ktore zadzialaja. bo odpowiednia dobrane zadzialaja i dobrze sie wchloną:-) tak ze jesli mialy by nie dzialac to jaki cel jest w ich polykaniu ...

Gość liliiikuu
ja tez bralam "tabsy" i nigdy sie nie zawiodlam ,bralam 7 lat, co nie oznacza ze ja jestem dowodem na wszystko. tak nie mozna myslec, po prostu poczytaj, naprawde to takie dziwne dla Ciebie ze tabletka moze zawodzic? zawsze wszytko na ciebie dzialalo? owszem, szansa ze zawiedzie jest bardzo mala ale niestety nie ma 100%

Gość liliiikuu
taletki dobiera sie na zasadzie ekperymentalnej, na przyklad: czetso po niektorych tabletkach kobieta sie czuje zle, wtedy probujemy nowe, no ale chyba w przypadku wpadki ta zasada zmiany tabletek nie ma prawa bytu

Gość gość
Branie o stałych porach także ma znaczenie podobnie jak nie przyjmowanie innych leków z konkretnymi składnikami np. z wyciągiem z dziurawca. Ale by to wiedzieć trzeba czytać ulotki czego 90% społeczeństwa nie robi.

Gość liliiikuu
to jest biologia i oragnizm czlowieka, zaintesresuj sie glebiej, poczytaj o mechanizmie dzialania organizmu czlowieka, zaskoczy Cie wiele, troszke edukacji tylko!

dobraa kobito ogar juz ,,, nie produkuj sie bo szkoda twojej energi .. najwiexej to twoich jest tu wpisow .. tak jak bys chcciala wszystkich przekonac za'wszelka cene a tak naprawde kazdy kto bierze tabsy powienien sam wszystkiego tego co potrzebuje sie dowiedzoec i tyle w temacie pozdro

Gość liliiikuu
chyba jestes mlodziutka :) czyste fakty, nie moje widzi mi sie, jesli bym miala mowic na moim przykladzie, tez stwierdzilabym, ze tabletki nie zawodza bo mnie nie zawiodly