Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaudia987

Czy to może być ciąża?? Proszę o radę !!!

Polecane posty

Witam, Od jakiegoś czasu z narzeczonym staramy się o dziecko.Pierwsze poroniłam. Nie miałam owulacji, wieć mój ginekolog przepisał mi tabletki Clostilbegyt, brałam je 5 dni i Duphaston 10 dni (2x1 tabletka). 3o kwietnia byłam u ginekologa na monitoringu i powiedział, że 30 kwietnia 1-2 maja będę miała owulację. Przez cały ten czas współżyłam z narzeczonym. w 19 dniu cyklu (czyli od 6 maja do 13 maja) dostałam początkowo plamienia a później krwawienia. Po tych 7 dniach "miesiączki" mam bardzo tkliwe piersi, bolące sutki i białe plamki na nich, bolą mnie jajniki. Często oddaję mocz. Czy możliwe, że mimo krwawień mogę być w ciąży ? Proszę o pomoc i poradę

Gość gość
zrob test:)

Robiłam i jedna kreska, ale z tym pierwszym się chyba pospieszyłam, wydaję mi się że za wcześnie go zrobiłam. Od ostatniego testu moje objawy zaczęły się nasilać ;)

Gość vera8888
skoro objawy się nasilają to raczej jesteś w ciąży. powtórz test ciążowy po dłuższym czasie a będziesz pewna

vera8888, Dziękuję bardzo, ma nadzieję, że to nie kolejny fałszywy alarm.

Gość jaszka0087
Te plamienia to dziwna sprawa, chociaż podobno niektóre kobiety je mają właśnie na początku ciąży. W moim przypadku pierwszym bardzo wczesnym objawem były właśnie tkliwe piersi... poleciałam po test i wyszła bardzo blada druga kreska, taka, że wydawało mi się, że tylko ja ją widzę, ale mąż też się dopatrzył :)

jaszka0087, ja wczoraj przed kąpielą zauważyłam także białe plamki na sutkach, zawołałąm narzeczonego i zapytałam czy wcześniej coś takiego u mnie zauważył, odpowiedział, że nie. Piersi mam bardzo tkliwe i bolące w okolicach sutków i trochę głębiej

Gość jaszka0087
Klaudia, a kiedy dokładnie test robiłaś? Bo ja pamiętam, że jakoś po 10 dniach od stosunku i właśnie już pokazało bladą krechę, ale z tymi testami to też różnie.

Gość gość
Jak Ty bralas tego dupka? Dupka sie przyjmuje po owulacji przez 10 dni i wtedy robisz bete, jak ciaz bierzesz dalej, jak brak to odstawiasz. Jesli zaczelas dupka od razu po clo to podnioslas sobie poziom progesteronu, potem odstawilas wiec spadl i dostalas okres.

Gość gość
A jesli zaczelas dupka po owulacji i go odstawilas bez zrobienia bety to gratuluje glupoty, brawo, byc moze poronilas, jesli doszlo do zaplodnienia i zagniezdzenia.

Lekarz mi przepisał Dupka i Clostilbegyt i rozpisał mi taki grafik : Clostilbegyt od 19 kwietnia do 23 kwietnia po jednej tabletce na wywołanie owulacji i wtedy owu dostałam od 30 kwietnia do 1-2 maja bo byłam na monitoringu Duphaston od 27 kwietnia do 6 maja (2x1)

Przy pierwszej ciąży którą poroniłam, hormony dziecka wydzielały się jeszcze i jak robiłam testy zawsze wychodziły dwie kreski

Gość gość
A czemu Ci gin wypisal dupka zebys brala jeszcze przed owu? Zmien lekarza bo to jakis konowal. Dupka sie bierze po potwierdzonej owulacji np. monitoringiem lub na 3 wyzsza temperature, ale wiadomo ze przebyta owulacje potwierdzi Ci tylko usg.

Owulację potwierdził mi monitoringiem 30 kwietnia a ja już od 27 miałam brać Dupka

Gość gość
Tak wiec moim zdaniem nie doszlo nawet do owulacji, skoro zaczelas brac progesteron kilka dni przed owu. Tym samym stracilas szanse na ciaze w tamtym cyklu. Nastepnym razem bierz clo 5-9dc i potem dupka po potwierdzonej owulacji przez 10 dni i wtedy beta i albo odstawiasz i dostajesz @, albo bierzesz dalej jezeli bedzie taka potrzeba. Teraz zwyczajnie skrocilas sobie cykl.

Gość gość
No to sie zdeycyduj bo co chwile piszesz cos innego. Jak Ci potwierdzil owulacje? Wyzej piszesz: '.. i powiedział, że 30 kwietnia 1-2 maja będę miała owulację. ..' Powiedzial Ci, ze BYC MOZE bedziesz miala owulacje, a nie ze bedziesz miala. Skad on moze to wiedziec. Bylas na usg dzien, dwa pozniej? Wnioskuje ze nie, wiec nie wiesz czy do owulacji doszlo. Zmien lekarza.

Gość gość
Nie ma sprawy :)