Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

NIEDORECZENIE PACZKI PROBLEM

Polecane posty

Gość gość

prosze o pomoc w tej sprawie mieszkam za granica, zrobilam zakupy w sklepie internetowym na kwote ponad 200 zl (wtedy przesylka jest darmowa). Paczka zostala wyslana kurierem. Niestety moja ponad 90letnia chora babcia nie odebrala paczki, bo powiedziala ze mieszkam za granica, bala sie ze pozniej bedzie musiala to placic! Kurier podjal tylko jedna probe dostarczenia paczki. Po tygodniu sklep wyslal mi maila (dodam ze jest to spolka jednoosobowa, maly sklepik) ze poniosl koszta x2 I nie bedzie wysylal kolejny raz dopoki nie zalace 15 zl za przesylke! Czy to prawda ze musili zaplacic za zwrot paczki do magazynu? Boje sie ze chce mnie oskubac... zwlaszcza ze nie zostalam poinformowana kiedy otrzymam paczke... Powiedzcie co robic, chce zeby oddali mi moje pieniadze, nie chce tej paczki bo niektore rzeczy zamowilam na sile zeby tylko zdobyc darmowa przesylke! Poradzcie jak sie z tego wyplatac

Gość gość
wibrator babci wyslalas ?

Gość gość
kupilam ziola I kosmetyki na przeszlo 200 zl a ini zadaja oplaty za przesylke kurier podjal probe doreczenia ylko raz pomocy co robic

Gość gość
heloooo pomoze ktos prosze

Gość Ani_ta
kiedy dokonałas tego zakupu?

Gość gość
kiedy wrócisz do Polski?

Gość gość
9 maja zaplacilam za przesylke

Gość gość
fajne prowo, kobiety po 90 juz nie uzywaja kosmetykow

Gość gość
zle zrozumiales! to paczka dla mnie nie dla babci babcia byla w domu I odmowila jej przyjecia, a mama byla w pracy zamowilam rzeczy dla siebie I dla mamy czesciowo

Gość gość
mowicie ze zaplacic? no moze macie racje....

Gość gość
Masz prawo zrezygnować z paczki.Za dostawę zwrotu kosztów nie otrzymasz, przecież kurier próbowali doręczyć paczkę.Skoro babcia odmówiła przyjęcia, nie mają obowiązku przyjeżdżać ponownie.Kasę powinni Ci zwrócić za nieodebrane produkty.

Gość gość
Za zwrot paczki, niestety firma kurierska nalicza opłatę, więc jeżeli chcesz zrezygnować z zamówienia to powinni oddać C****eniądze pomniejszone o koszt zwrotu. Prowadziłam sklep wysyłkowy więc wiem jak to wygląda.

Gość gość
A jeżeli chcesz to zamówienie to powinnaś dopłacić za ponowną wysyłkę. Czyli oddać im za ten zwrot, bo to nie wina kuriera, że babcia nieodebrała przesyłki. W przypadku odmowu odbioru paczka od razu wraca.

Gość gość
Generalnie to żeby było uczciwie wobec tego sklepu powinnaś oddać im pieniądze za zwrot oraz zapłacić za kolejną wysyłkę, ponieważ to że mieli wysyłkę gratis nie oznacza, że będą Ci to wysyłać 2 razy, bo np. babcia nie odebrała. Wysyłka darmowa była tylko raz. Tak to właśnie działa. A w przypadku rezygnacji z zamówienia powinni oddać C****eniądze pomniejszone o zwrot paczki.

Gość gość
Ale to nie babcia zamawiała paczkę. Ktoś, kto mieszka pod tym adresem nie ma obowiązku odbierania cudzych paczek (moja współlokatorka ma to wręcz zabronione przeze mnie, bo mi je rozgrzebuje). Kurier powinien telefonicznie powiadomić adresata.