Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Energia odnawialna a mieszkanie w bloku czy kamienicy

Polecane posty

Gość gość

Kto z was korzysta z takowej?

Gość gość
:)

Gość gość
UP

Gość gość
NO KURFA znowu nikt nic nie wie???????????? O czym można z Wami pogadać?

Gość gość
wyłącznie osraniu pierdzeniu i lepkiej wydzielinie z otworów

Gość gość
ludzie mieszkający w blokach nie są aż tak kreatywni:D

Gość Malwina99
Powinniśmy korzystać z surowców które są najbardziej dostępne oraz najtańsze czyli może to być gaz ziemny. Jeśli interesuje Was energia pozyskiwana przez ten surowiec to polecam przeczytać bardzo interesujący artykuł http://oferta.pgnig.pl/prad Który przybliży nam bardziej tą tematykę ;)

Gość gość
No, ale co się rzucasz? Ja mieszkam w kamienicy i co mam wg Ciebie zrobić? Wykopać pompę ciepła na podwórku rozwalając ulicę miejską czy zamontować baterie solarne na balkonie (zabronione jest oszpecanie elewacji)? Pomyśl może zanim zaczniesz zadawać głupie pytania. Abstrahując od faktu, że energia odnawialne opłaca się ekonomicznie tylko firmom sprzedającym urządzenia do jej pozyskiwania. Dla odbiorcy finalnego jest droższa od konwencjonalnej...

Gość zuzka9991
Nie wiem czy się da skorzystać z energii odnawialnej w bloku... Zawsze wydawało mi się, że to rozwiązanie tylko dla domów. Ja myślę o inwestycji w micro instalację. Z tego co wyczytałam na http://ekofachowcy.pl/prosument wynika, ze można starać się o dofinansowanie na ten cel.

Gość gość
Wiesz, myślę że najlepszym rozwiazaniem było by zapytać się osobiście firmy, która prowadzi takie usługi, czy w twoim przypadku również to było by opłacalne. Ja zastosowałam takie rozwiązanie w przypadku firmy, ale wiem że w domach również można. Zajrzyj do tej firmy http://remor.pl/ , ona ma kompleks usług które Cię interesują. Dopytaj się co i jak było by dla Ciebie. Pozdrawiam

Nie wiem, jak w przypadku kamienic, ale w sumie czemu nie? Skoro firmy już wyposażają się w takie panele i na nich oszczędzają, to domy wielorodzinne też mogą.

Gość gość
U nas również za sprawą mieszkańców i naszej współpracy, udało się zamontować solary od firmy www.remor.pl. Najlepszy wybór jaki możecie podjąć, wszyscy nam to mówią. Firma również udziela się za granicą, tam również mają klarowną opinię. Wiem, bo akurat miałam możliwość sprawdzić.

Gość gość
Jeżeli chodzi o energię w kamienicach to mogę polecić wam firmę www.pct-gda.pl, która zajmuje się poprawą stanu energetycznego budynków oraz zdobywaniem dofinansowań do tego typu prac. Dobra firma, która zajmuje się problematyką poszanowania energii.

Gość gość
Jeśli zaś mowa o odnawialnych źródłach energii to ja polecam sobie zajrzeć na http://www.bep-sa.pl/oferta - dużo sie tutaj dowiecie o biomasie i jej możliwościach! uwazam,że tego typu źródła energii to przyszłośc naszej planety.

Gość Gabryiela

Jeżeli energia odnawialna to tylko z firmą AMPERIA.  Firma oferuję sprzedaż   i naprawe baterii przemysłowych (w tym baterii trakcyjnych, fotowoltaicznych i solarnych), serdecznie zapraszamy do kontaktu z naszymi konsultantami w Poznaniu bądź we Wrocławiu.