Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przymusowe leczenie w szpitalu psychiatrycznym

Polecane posty

Gość gość

Jest tu ktoś, kto miał/ma doczynienia z w/w sprawą? Może ktoś z rodziny lub znajomych "załatwiał" coś takiego? Chciałabym dowiedzieć się jak to wygląda w praktyce bo stronę prawną już poznałam.

Gość gość
co tej osobie dolega,jakie ma oabjawy?

Gość auto_stopowicz
wyjasnie ci przymusowo strzelam w stopy

Gość gość
Osoba jest od wielu lat chora na schizofrenię. Ma omamy wzrokowe i słuchowe. Często wykrzykuje groźby. Do tego dochodzi wieloletnie narkotyzowanie się. Standardowo wymyślanie historii z kosmosu...

Gość gość
Ile masz latek skarbie?

Gość gość
ile ma lat?

Gość gość
A co to ma do rzeczy ile ja mam lat? Jeśli chodzi o osobę chorą, którą opisałam, to ma ona 29 lat.

Gość gość
Odpowie ktoś?

Nie wiem jak to wygląda w praktyce, ale pewnie tak jak w filmach... będą tą osobę faszerowali na siłę lekami po czym okaże się, że wcale nie była chora. :classic_cool:

Gość gość
I tu się mylisz synu marnotrawny, chociaż właściwie może i nie bo to nie my go zmusimy tylko sąd może zarządzić, że trzeba taką osobę umieścić w szpitalu. Napisałam tutaj bo chciałam dowiedzieć się ile mniej więcej może trwać takie leczenie? Czy jest to nałożony czas z góry, tak jak np. przy karze więzienia czy może zależy od "postępów" pacjenta?

Chodzi o to, że ćpun zna różne sztuczki i nawet jeśli go zamknięcie w psychiatryku to nie będzie przyjmował leków. Po pewnym czasie zacznie udawać normalnego i wyjdzie. :classic_cool:

Gość gość
Ale tutaj nie chodzi o leczenie z narkomanii tylko leczenie jego schizy. Ten człowiek przez wiele lat funkcjonował w miarę normalnie. Dopiero jakiś czas temu się pogorszyło i to konkretnie. Rozpowiada takie historie że nie wiadomo czy śmiać się czy płakać ale to w sumie nieszkodliwe. Najgorsze jest to że wpada w szał i wtedy zaczyna dewastować wszystko co jest w zasięgu. Wykrzykuje przeróżne groźby pod adresem rodziny, sąsiadów i ogolnie kto mu się nie spodoba to ma przerąbane.