Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak odciągnąć dużą ilość pokarmu?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie. Zaczynam zabawę z laktarorem, bo chcę podawać kaszkę na swoim mleku, ale nie mogę odciągnąć więcej niż 30 ml. Poza tym, czasem ze mnie aż chlusta, a czasem cienie po kropelce. Co zrobić, żeby odciągnąć więcej mleka? Ile wam się udaje odciągnąć laktatorem jednorazowo?

Gość gość
Odciagasz w porze karmienia a przed odciaganiem robisz sobie cieple oklady albo cieply prysznic na piersi.

Gość gość
Ja najpierw delikatnie z oliwką czy kremem masuje pierś potem siadam wygodnie, podnoszę pierś i włączam machinę. Pierś nie moze luzno opadać, trzeba ja podać tak jak dziecku. No i w trakcie ssania maszyny tez ja delikatnie masuje. Do moich piersi najbardziej pasuje laktator madela, innymi nie bylam w stanie nic odciągnąć.

Gość gość
I ile jesteście w stanie odciągnąć z jednej piersi?

Gość gość
ja z jednej piersi mogę odciągnąć 100 ml jednorazowo, a z drugiej to chyba ze dwa dni bym taką ilość odciągała :/

A jaki masz laktator? Ja mam dwa ręczny tommy tipple i elektryczny canpol easystart. Ręczny dostałam od siostry i powiem szczerze, że nieźle się męczyłam przy odciąganiu, nie dość, że strasznie bolały mnie brodawki to trwało wieki by odciągnąć 100ml, ja zawsze już sobie dawałam spokój przy 80ml. Z laktatorem elektrycznym jest o wiele łatwiej i przyjemniej. Laktator ma nakładkę masującą brodawki, więc nie ma bólu przy odciąganiu pokarmu. A najfajniejszą funkcją jaką posiada to trzystopniowy siły ssania, imitujące rytm ssania dziecka przez co odciąganie przebiega szybko i sprawnie. Polecam laktator elektryczny, nie ma co się męczyć z ręcznym.

Fajnym laktatorem jest LOVI Prolactis. Ja dzięki niemu najwięcej odciągałam. Ma bardzo fajne funkcje, dzięki którym mleko samo wypływa. Dokładnie opróżnia piersi a przy tym bezboleśnie. Ale musisz być cierpliwa, bo piersi muszą się też do laktatora przyzwyczaić. Tak po prostu;)

Gość gość
Dzięki, ale mam akurat inny laktator. Dzięki radom powyżej umiem już ściągnąć spokojnie 120 ml z jednej piersi jednorazowo i to tylko dlatego, że dłużej mi się nie chce siedzieć. A laktaror mam chyba najprostszy i najtańszy na rynku z elektrycznych - canpol easy start i sprawdza się rewelacyjnie, też ma regulowaną siłę ssania.

Gość karaiwina
Podstawa jest dobry laktator! Ja polecam lovi prolactis. Z jednej piersi odciągam jednorazowo 100 ml pokarmu w 20 minut. Ma on funkcje stymulacji piersi dzięki, ktorej podczas właściwego ściągania mozna uzyskac zadowalajace rezultaty, a caly ten proces jest całkowicie bezbolesny. Posiada tez wiele innych, przydatnych funkcji włącznie z mozliwością przerobienia na laktator ręczny. Calosc zapakowana w bardzo funkcjonalną torebkę-kosmetyczkę.

Gość gość
Zdecydowanie dobry laktator. Ja mam BabyOno ręczny super odciąga, ja wszystko kontroluje i jest super. Więcej zacznij od dobrego zakupu:)

Gość Wuszka
Ja do odciagania pokarmu używam laktatora LOvi Prolactis to laktator elektryczny z możliwością użycia w trybie ręcznym. Bardzo szybko i bezboleśnie ściąga pokarm. Jego dwufazowosc powoduje że w pierwszej fazie masuje i stymuluje laktacje co jest bardzo przydatne między kamieniami lub podczas zawału. Fajnie się używa ten laktator bo jest solidnie wykonany, ładnie wygląda. W zestawie z butelką.

laktatorem a konkretnie Lovi Prlactis ;) dla mnie sciaga bardzo szybko i bezbolesnie :) jestem bardzo zadowolona i polece kazdej kobiecie ktora zostala mama :) dwufazowy z super wyswietlaczem ktory jest podswietlany;) POlecam :)