Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boję się iść do dentysty bo

Polecane posty

Gość gość

Zaniedbałam swoje uzębienie bardzo. Choć na co dzień oczywiście dbam o higienę jamy ustnej, od małego mam problemy z zębami. Oczywiście w takim wypadku powinnam odwiedzać dentystę, ale wiadomo jak to jest. Jak nic nie boli to nie ma problemu. Teraz nieunikniona jest wizyta, ponieważ planuję ślub i chciałabym się swobodnie uśmiechać, a moje przednie zęby są w kiepskiej kondycji.Chcę wyleczyć tylko kilka przednich, bo na więcej niestety mnie nie stać, ale boje się iśc do stomatologa. Z tyłu mam dwa bardzo popsute zęby nadające się do wyrwania, i boje się, że stomatolog albo zwróci mi uwagę, albo nie będzie chciał leczyć przodu zanim nie wyrwę tamtych. Idę prywatnie, zapłacę jak dla mnie nie mało bo ok 2500zł, i w głowie mam myśli, że skoro płacę to wymagam i stomatolog powinien zrobić to, czego chce ja, ale z drugiej strony, obawiam się, ze zacznie mi mówić że jak można tak zęby zniszczyć itp. chyba spalę się ze wstydu :(

Gość gość
Kobieto on niejedno w zyciu widzial, tak jak ginekolog :) Poza tym zaden dentysta prywatnie nie bedzie cie obrazal, powie ci co masz do zrobienia, zapisze to w systemie i zacznie leczyc. Nie masz sie co bac, bo mu powiesz ze zalezy ci na wyleczeniu najpierw z przodu. To tez czlowiek i wystarczy pogadac. Idz a nie bedziesz zalowac :)

Gość gość
dentysta zrobi co zechcesz, nie zmusi Cie do leczenia innych zebów, zwłaszcza ze płacisz, klient nasz pan ;)

Gość gość
Hej, mi nigdy prywatny dentysta nie odmówił zrobienia tego, co chciałam zrobić ze swoimi zębami. Zawsze naturalnie mówił, co należy zrobić, w jakiej kolejności, gdy ubytków było więcej niż jeden, ale zawsze też to do mnie należała ostateczna decyzja co i jak robimy. To chyba kwestia wyboru dobrego dentysty po prostu i tyle. Jeśli miałaś inaczej to możesz przejść się tutaj www.alfa-lek.pl/pl/stomatologia/nasi_specjalisci/6_chirurgia_stomatologiczna. Chodzę tu od dziecka i zawsze byłam zadowolona. Miałam też okres, w którym miałam duże problemy z zębami (podczas pierwszej ciąży i krótko po) i nie miałam sytuacji, której się obawiasz - nikt nie traktował mnie jak niepoważną osobę, nie dbającą o swoje zęby. Wręcz przeciwnie - otrzymałam profesjonalną pomoc z pełnym zrozumieniem. Także polecam wizytę. Pamiętaj, że im szybciej, tym lepiej, bo będziesz wiedzieć na czym stoisz i co masz zrobić.

Co ty pieprzysz, "nie będzie chciał wyrwać przodu zanim nie wyrwie tamtych" a co to twoja matka, płacisz a on pracuje :classic_cool: HA HA HA