Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eleee

zapalenie mieszkow wlosowych na posladkach

Polecane posty

Gość eleee

Hej! Mam 34 lata w wieku 20 lat pojawilo sie u mnie zapalenie mieszkow wlosowych na posladkach. Male krostki ktore non stop wyskakuja.dbam o pupe bardzo.peelingi ..kremy z mocznikiem rozne maseczki ..i nic nie pomaga na dluzsza mete.dermatolodzy tez nie pomagaja..po roznych masciach mam spokoj pare miesiecy i od nowa problem wraca.prosze o porady to takie krepujace.

Gość sokorro
mialam kiedys koelzanke z tym samym problemem ale z tego co wiem nie wyleczyla tego do tej pory zawsze miala problem zeby ubracstroj kapielowy wstydzila sie swoich kg i jeszce tych krostek atez cudowala wiec wydaje mi sie ze nie ma opcji na duze zmiany;/

Gość gość
to tak jak ja ..nic nie pomaga na dluzsza mete..

Gość gość
to mnie pocieszylas..

Gość gość
Mozna wyprobowac, - nacieranie zmian zapalnych zwykla sola pod prysznicem - zmiana diety a raczej usuniecie mleka, przetworow mlecznych i zbozowych, czasem rowniez nasion typu orzechy, migdaly itd - nawilzanie skory czyms co jest rowniez antybakteryjne czyli np. Bump Easier (czy jakos tak sie to pisalo, jest to balsam na takie zmiany) - zrobienie testow alergicznych na pokarmy - zrobienie przesiewu z ropnej zmiany by wykluczyc gronkowca lub paciorkowca (te bakterie czesto za to odpowiadaja!) - dbanie o higiene np maszynek do golenia, zawsze polac woda utleniona !! - NIE WYCISKAC BO ROZNOSIMY TEN CALY SYF PO CIELE !!!