Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tusia20

Puste jajo płodowe, czy jednak ciąża ?

Polecane posty

Gość tusia20

Cześć Kochane. Mam problem. Owulacje miałam 1 kwietnia, gdzie kochałam się z narzeczonym i zaszłam w ciążę. Potwierdziła to bHCG z dnia 24.04 ( 2705mlU/ml). Poszłam do lekarza 29 kwietnia i wyszło,ze to jest 4t4d ciąży. Byłam u niego rozniez 13 maja i okazało się,ze jest nadal tylko pęcherzyk (wiek ciąży był 5t2d), czyli puste jajo płodowe. Ale zauwazyłam,ze nasilają mi się objawy ciążowe..mam co raz wiecej zył na piersiach, nudności..czy to normalne ??

Gość KnigaStefankaFanka
muszę Cię zmartwić, ale to tak samo jak u kury, kura nioska składa jajka z kurczętami a pozostałe kury jaja na śniadanie, to właśnie takie jajo masz w sobie, jest to pusty pęcherzyk bez dziecka, urodzisz samo łożysko

Gość gość
tusia nie słuchaj tej powyżej bo zauważyłam że zawsze ma coś 'madrego' do powiedzenia... tak na serio - masz jeszcze czas w 5 tygodniu też było u mnie puste jajo w około 5 tyg i 6 dni było ciałko żółte - maleńkie. Idź do lekarza gdzieś za 2 tygodnie nie wcześniej , musisz jakoś przeczekać ten czas choć wiem że ciężko. Daj czas się rozwinąć zarodkowi. Uspokój sie :)

Gość gość
nic już z tego nie będzie, oszukuj się dalej :(

Gość tusia20
Tak tylko w ciągu 2 tygodni ciąża "urosła" o zaledwie 4 dni ;( poza tym sądzac po owulacji i ost. miesiączce powinien to byc 9tydzien, a usg pokazuje na 5t2d.. to straszne..serduch pęka mi kazdego wieczoru..

Gość gość
i nie wyszukuj sobie milion objawów. Zawsze mnie to bawiło ;) naprawdę w 5 tygodniu masz już tyle uwidocznionych nagle żył na piersiach? Ja jestem w 20 tygodniu i mam zaledwie kilka żyłek widocznych... Nie myśl o tym ciągle i się nie stresuj bo sama stresem coś wywołasz. Przecież dziewczyny zwykle dowiadują się w 6-8 tygodniu, a Ty latasz do gin w 4? przecież na co liczyłaś? Dziecko musi się wykształcić. Idź w 7-8 to załapiesz się na bijące serduszko. Będzie dobrze :)

Gość gość
aaaaa PRZEPRASZAM MÓJ BŁĄG !!!! Odwołuje. Myślałam, że jest 5 tyg i 2 dni a Ty sie martwisz bo puste. Nie no sorki, ale jak powinien to być 9 tydzień to powinno już być bijące serce... Przepraszam, za powyższą wypowiedź. Chyba że... może ciąża jest po prostu późniejsza? i tak się zdarza. Co na to gin? a jak przyrost bety?

Gość tusia20
tak ja napisałam, wg. owulacji to powinien byc 9 tydzien ciąży. Tak piersi mam całe w zyłach, sa bardzo tkliwe i napuchnięte.

Gość tusia20
Ginekolog dał mi skierowanie na SOR jakbym zaczeła krwawić...i to wszystko, mam czekac na poronienie ;( wg. niego to ciąza zatrzymana..

Gość gość
Błąd oczywiście nie błąg ;)

Gość gość
myślę,że to skutki palenia twojego partnera

Gość tusia20
To moja druga ciąża, pierwszą poroniłam samoistnie, dlatego tak bardzo to przeżywam...

Gość gość
Jeszcze raz przepraszam, za powyższe... A w 9 tyg to już faktycznie powinno być inaczej. Wiesz co, no przykro mi, ale ja też nic pozytywnego Ci nie powiem. Jedyna szansa to, że ciąża jest jakimś cudem późniejsza, że np może zaszłaś przed samą @? no nie wiem jak Cię pocieszyć, ale powiem Ci, że chyba niestety się zatrzymała i lekarz ma racje...

Gość tusia20
Własnie tez tak myślę :( ale skąd te nasilające się objawy, hymm..to mnie nurtuje.. moim zdaniem powinny sie zatrzymac lub słabnąć, a nie rosnąć.

Gość gość
różnie to bywa może hormony Ci szaleją, progesteron rośnie dlatego jeszcze samoistnie nie poroniłaś... No nie wiem jak to wyjaśnić, pamiętam, że u mnie w 6 tyg było ciałko żółte, takie maleństwo. w 7-8 bije serducho... :(

Gość tusia20
jedynym pocieszeniem jest to,ze tam nie było dzidzi.. Chyba nie przezyłabym gdyby ta ciąża obumarła .. Mam nadzieje, ze wszytskie objawy niedługo ustaną, bo tylko przypominaja mi o tym ciosie, ktory los nam zafundował..ehh..

Gość tusia20
Ale zawsze jest ta nadzieja, ze moze jednak zarodek sie pojawi... Miała któras z Was podobny przypadek Kochane ?

Gość gość
a może tak z łaski swojej idź na macierzyński co?

Gość tusia20
eh, nie rozumiem, jak mozna drwić z kogos uczuc... Jak mozna dodawac takie komentarze? Jak widzicie nie moge oka zmróżyc, bo licze na to,ze jednak moje malenstwo jest w brzuszku...ze bedzie wszytsko okej.. Ale jestem pewna, ze to sie kiedyś odwróci przeciwko takim szyderczym ludziom, czego nie życzę, bo wiem, jakie to przykre..

Gość fasolinka2014
poważni ludzie mają większe problemy od tego co mają w brzuchu, no chyba, że jest to RAK. sorry ale ja w otoczeniu mam same normalne kobiety, które o ciąży dowiadywały się nagle i nie odstawiały szopek

Gość gość
też nie potrafię zrozumieć autorki, najpierw truła się antykoncepcją a teraz olaboga, bo problemy z płodnością :O

Gość tusia20
Szopek ? Lekarz stwierdził,ze to ciąża bezzarodkowa, nawet nie wiesz jaki to cios dla osób, które pragną dziecka..tym bardziej po jednym poronieniu.. Ja chce tylko sie dowiedzieć, dlaczego moje objawy się nasilają, czy jest jakiś cien nadziei dla mojego maleństwa.. Nie podoba Ci się, to żegnam, juz mam dość stresów przez tą sytuację, nie musisz się dokładać do tego. Dobranoc.

Gość tusia20
Nie trułam się żadna antykoncepcją..o co Ci chodzi ? Skąd niby masz takie informacje ? ;/

Gość gość
słuchaj nic na to nie poradzisz. Wiem, że się napewno martwisz u mnie 20 tydzień a i tak jak długo nie jestem u lekarza na kontroli to świruję czy aby napewno wszystko ok... Rozumiem, że cierpisz... Ale nie możesz nic tutaj zmienić i nic zaradzić na to co się dzieje. Niestety. Musisz czekać. Myślę, że masz w sobie dużo hormonu - progesteronu stąd objawy i brak poronienia. Z czasem się obniży...

Gość gość
cień nadziei dla maleństwa?!ale o jakim maleństwie ty mowisz?

Gość gość
dwa razy nie wyszło, może czas pomyśleć nad adopcją? jest tyle bezbronnych dzieciątek w szpitalach, domach dziecka :( i nie mówię tego złośliwie, po prostu żal mi tych dzieci , a skoro przeznaczenie mowi Ci drugi raz "nie" to może coś w tm jest :(

Gość gość
Uroiłaś se te objawy i tyle. Wyluzuj. Uda się następnym razem

Gość tusia20
Chodziło mi o to,ze moze dzidziolek gdzies się ukrył, mam nadzieje, ze długo nie bede sie juz męczyła. To są straszne tortury psychiczne, dla kogos kto tak bardzo chce bobaska..Ale mam wspaniałego narzeczonego, który mnie wspiera ;) Co do adopcji to na pewno, jak tylko wybudujemy dom ;) na razie staramy się o biologiczną dzidzię, tym bardziej,ze według medycyny po moich ost. badaniach wszytsko jest ok.

Gość gość
Adoptuj, ale takie niebieskookie, bo ciemnookie, zwłaszcza brązowookie i tak skończy na ulicy albo w kryminale.

Gość gość
mi tez sie wydaje ze sobie wszystko uroiłas. szczegolnie te objawy ciazy. powinnas isc do psychologa jak najszybciej.