Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak radzić sobie z urojeniami

Polecane posty

Gość gość

Cześć wam, mam problem. Od jakiegoś czasu podejrzewam u siebie nerwicę i dręczą mnie straszne urojenia. Często np. w środku nocy opanuje mnie jakaś myśl i wydaje mi się, że to się dzieje naprawdę, więc gdy nachodzi rano, wypytuję mamę, czy to prawda. Ostatnio np. uroiłam sobie, że źle rozliczyłam się z US w 2012 roku i nie mogę sobie przypomnieć, czy uwzględniłam wszystkie PIT-y. Moja mama powiedziała mi, że na pewno jest ok, ale nie dowierzałam jej, więc w końcu się wkurzyła i od wczoraj się do mnie nie odzywa. Powiedzcie, czy ja już totalnie oszalałam?

Gość gość
Czy ktoś może mi odpowiedzieć? Jest kolejna noc, kiedy nie śpię, drżą mi dłonie i nachodzą czarne myśli i jak tak dalej pójdzie to chyba skończę w psychiatryku.

Gość gość
Widzę, że nikt nie chce mi pomóc. :(

Gość gość
demony ZUS:D

Gość gość
Bardzo zabawne. Łatwo się śmiać, gdy jest się zdrowym. Ja zdrowa natomiast nie jestem, choć nie wiem co mi dolega.

Gość gość
sama świrujesz pawiana i masz pretensje do ludzi, uzupełnij magnes, jedz dużo warzyw i omega-3, wysiłek fizyczny też zalecany

Gość gość
Wiem, że jestem nieznośna dla otoczenia. Matka wykrzyczała, że mnie p**********o, ojciec i znajomi patrzą na mnie, jakbym zwariowała. Muszę coś z tym zrobić, bo także ja sama ze sobą nie wytrzymuję. Jutro chyba rano pójdę pobiegać do parku mimo pogody.

Gość gość
i żadnej kofeiny, i nie świruj, powiedz mamie, że masz stany nerwowe i potrzebujesz jej wsparcia, bo cię nachodzą dziwne myśli, możesz iść też do psychologa

Gość gość
i żadnej kofeiny, i nie świruj, powiedz mamie, że masz stany nerwowe i potrzebujesz jej wsparcia, bo cię nachodzą dziwne myśli, możesz iść też do psychologa

Gość gość
Kofeiny, powiadasz? Kurczę, a ja piję aż cztery kawy dziennie. Może to mnie tak rozdrażnia? Mama wie, że to stany lękowe i próbuje mnie uspokoić, zapewniając, że to jedynie wytwór wyobraźni, ale jeśli już któryś raz ją dręczę, to nic dziwnego, że tak reaguje.

Gość gość
a wiesz co to jest Nervosol?

Gość gość
no to sama sobie odpowiedziałaś na większość pytań:P

Gość gość
Wiem. Chyba jutro sobie sprawię.