Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zmana mleka nie pomagła

Polecane posty

Gość gość

Cześć Wam ! Jestem bezradna, już nie wiem jak mam pomóc mojej 2 miesięcznej córeczce..ma atopowe zapalenie skóry ostatnio bardzo boli ją brzuszek myślałam, że to alergia pokarmowa, bo robiła kupy zielone ze śluzem, więc jej lekarka zmieniła mleko na Bebilon pepti DHA, zaczęłam je dawać małej 15 maja i nadal na bóle brzuszka, gazy, kupa jest ciemno zielona, ze śluzem, gęsta..męczy się strasznie szczególnie późnym popołudniem i wieczorem..wczoraj zasnała o 23:30, a zawsze zasypiała bez problemu przez 20..POMOCY, co robić ? Co jej dolega?

Gość gość
Jeśli to skaza to spróbujcie Nutramigen. Nam pomógł ale jeszcze delikatniejszy Nutramigen AA no i masść witaminowa na recepte. Jest naprawdę wielka poprawa. Polecam też kuracje 3 miesięczną Latopiciem. Są to specjalne probiotyki dla dzieci z AZS i alergiami. My już 4 miesiące z tym walczymy i na szczęście udało się to opanować.

Gość gość
Ale Babilon pepti też jest dla dzieci uczulonych na białko mleka krowiego..to już jej 5 zmiana mleka..ileż można jeszcze? Przecież takie zmiany nie są dobre dla dziecka

Gość gość
Podaj pierś:)

Gość gość
mleko od krowy jest dla cielaka trujecie od małego dzieci produktami mlecznymi ! bo przemysł zywieniowy to biznes poczytaj o szkodliwosci mleka , są ksiazki \ meleko cichy morderca i nie słuchaj o tym jakie to niby ma witamin i inne badziewia , bo to ze wapn zawiera to fakt , ale nie ten co organizm ludzki potrzebuje ,itd wszytko znajdziesz na necie

Gość gość
trzeba było karmić piersią, to najlepsze mleko dla dziecka. ale nie poszłaś na łatwiznę to teraz patrz jak dziecko cierpi

Gość gość
Ona nie pije mleka krowiego..piła bebilon comfort, ale w tych mlekach tez zdaję się są białka mleka krowiego

Gość gość
Pediatra zalecila mi dodawac do mleka 5kropli DICOFLORU RAZ DZIENNIE.malutka od tego czasu przestaly kolki meczyc i robi ladne kupy. Powodzenia

Gość gość
Nie znacie mojej historii więc dlaczego od razu obrzucacie mnie błotem ? Chciałam karmić piersią, bardzo ! Ale Byłam z córką po porodzie tydzień w szpitalu leżała w inkubatorze 2 dni, resztę czasu leżała pod lampami, bo miała ostrą żółtaczkę..nie pozwolili mi jej przystawiać do persi ani nawet wziąć na ręce..mogłam tylko włożyć na chwilkę do niej rękę, lub popatrzeć..karmili ją przez ten czasu butelką, przynosiłam swoje mleko ściągnięte, ale dawali jej z butli tak się przyzwyczaiła, że nie potrafiła pić z piersi, nie potrafiła na tyle mocno ssać..ssała, ale nic nie jadła od razu po odstawieniu od piersi strasznie płakała..co to miałam zrobić? Zagłodzić ją?

Gość gość
a nie moglaś ściągać mleka, nawet jak dawali jej inne?? Sama ściągałam mleko 5 mies, wiem że to męczące bardzo, ściągnie co 3 godziny w dzień i w nocy, ale czego się nie robi dla dziecka.

Gość gość
Oczywiście, że ściągałam, ale dopóki byłam w szpitalu miałam silnik do laktatora, który efektownie pobudzał brodawki i pokarm był..po powrocie do domu musiałam ściągać ręcznie co już było najwyraźniej za słabe i pokarmu było coraz mniej...aż w końcu nic nie udawało mi się ściągnąć

Gość gość
autorko musisz poczekac na efekty troche dluzej,by brzuszek sie przyzwyczail. sama zmiana dla tak malego organizmu jest szokiem. poczekaj jeszcze przynajmniej kilka dni,skora nie wyleczy sie w 2 dni,ale ze strony brzuszka efekty powinny byc dosc szybko. kolki dziecko moze miec i jeszcze miesiaci dwa,ale kupy powinny wrocic.do normy. sa dzieci ktore maja jeszcze wieksza nietolerancje i dla.nich sa tez inne mleka,niektore kosztuja ponad 100 zl za puszke bez refundacji,z refundacja ze 3zl,ale tylko one pomagaja. musisz obserwowac i niestety przez wszyskie zmiany mleka przejsc,byc moze wykonac dodatkowe badania.

Gość gość
Dziękuję tym, którzy odpowiadają na temat, a nie obwiniają mnie, że nie karmię piersią, chociaż to nie moja wina... poczekam jeszcze..ale nie mogę patrzeć jak się męczy do tej pory nie miała żadnych problemów, była szczęśliwym dzieckiem płakała tylko jak była głodna..a teraz widzę jak ją to męczy, sama wzdycha, bo już ma dość..śpi do tej pory tak się umęczyła wczoraj

Gość gość
a czy dalas jej cos nowego do przepajania? albo moze rumianek? mpj po rumianku dostal bardzo zielonych kup ze sluzem.chcialam mu pomoc na kolki a zrobilam jeszcze gorzej.

Gość gość
No to kup laktator z silnikiem i rozbujaj laktację. Znane są przypadki babć karmiących piersią wnuki, jeżeli po tylu latach można wzbudzić laktację, to po 2 miesiącach tym bardziej.

Gość gość
Nie, nic nowego nie włączyłam tą herbatke piję pije już 3 tygodnie..po wcześniejszej też nie miała problemów..

Gość gość
ja bym poszła do gastroenterologa dzieciecego tez tak miałam , nutramigen był pierwszy, potem nutramigen AA, czasami po badaniach dziecko musi pić specjany produkt mlekozastepczy który jest sprowadzany z zagranicy - u nas sie obeszło.

Gość gość
to jest import docelowy na preparat mlekozastępczy.

Gość gość
Temat stary, ale dotyczy również mnie. Jeśli autorko jesteś powiedz jak się zakończyła Wasza historia z alergią.