Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziewczyny ratujcie potrzebuje rady karmienie butla piersia

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny potrzebuje rady.Chodzi by przestawic dziecko z piersi na butle.Ale zaczne od poczatku.Od paru dni bardzo choruje jakis potworny wirus 41st goraczki,wymioty i reszta.Wczoraj wyladowalam w szpitalu bo bylam calkowicie odwodniona napakowali mnie chemia i nawet postawilo mnie to na nogi.Od dwoch dni mam pusty zoladek ,bo nic nie moge jesc i tylko 12 tabletek w nim.I tu sie pojawia problem ,bo karmie piersia i nie dosc ,ze mam malo mleka(prawie nic) to w dodatku napchane tabletkami.Postanowilam podac dziecku butle,tylko on nie jadal z butli i jej nie lubi.Wczoraj bardzo plakal w nocy bo nie mialam pokarmu podalam butle i jakos wcisnelam mu 50ml na sile.Tylko on ten smoczek gryzl i malo ssal tak jakby nie umial albo nie chcial i wyrywal sie choc byl glodny . Mysle,zeby go odstawic od piersi calkowicie ,bo niedosc ,ze mam sama chemie w moim mleku to trudniej mu zaakceptowac butle.Moze jak nie bedzie mial wyboru jakos pojdzie.I teraz mam problem ile takie dziecko je z butli???Maly ma 6m i ma juz 3 stale posilki o 9.00owoce o 14warzywa i o 18.00 kaszka i co teraz z mlekiem jak i ile go podawac nie mam doswiadczenia ,bo karmilam tylko piersia.Boje sie ,ze bedzie problem z przestawieniem go ,ale naprawde nie widze innego rozwiazania walczylam do konca i karmilam nawet jak mial 40st goraczki i bylam prawie nieprzytomna .

Gość gość
U mnie pomogla metoda prob i bledow przy kupowaniu butelek. Najlepiej sprawdzily się firmy Medela i dr .brown.

Gość gość
A ile ma dziecko. Może przeczekać kilka dni, tzn próbować ta butle a potem wrócić do kp

Gość gość
Przestan zrec tyle leków i zacznij normalnie jeść to wyzdrowiejesz. Na moje to szukasz wymowki, jakby ci zależało na karmieniu to byś nie zachorowała. No ale łatwiej dac butle. Poza tym moglas bardziej dbać o siebie.

Gość gosc autorka
Ja mam jedna butelke medela taka z dziwnym smoczkiem dlugim i twardym i na ksztalt piersi,bo podobno ta butelke dobrze przyswajaja dziecki ktore sa na piersi.Tylko ta butelka jest od 0+(dziurka jest malutka) i jest na kazdy wiek ,wiec nie wiem czy bedzie dobrze lecialo mleko dla niemowlaka ktory ma 6m .I mam butle tommy teppee .

Gość gosc autorka
13.22 palnij sie w leb idiotko ,nie w naszych rekach jest czy bedziemy chorowac czy nie .Az starch pomyslec ,ze takie idiotki chodza po swiecie.Nie mogla jesc bo wymiotowalam wszystko i mialam 41 st goraczki jak mnie zabierali do szpitala to nie moglam kroku zrobic o wlasnych silach.Bicie serca mialam 150 na min cisnienie 80/50 .Dzieki tej chemii jestem teraz przytomna.Ale wedlug ciebie powinnam byla zdechnac i karmic.Tylko czym przy 41st nie wytwarzalo mi sie juz mleko.

Gość gosc autorka
niemowle ma 6m i 2tyg

Gość gość
u mnie sprawdzily sie butelki z lovi. maja inny smoczek niz reszta i tylko z tego dziecko jadlo bez problemu

Gość gość
Nie słuchaj tej nawiedzonej, i co najważniejsze nie tłumacz się. Normalna kobieta Cię zrozumnie. Spróbuj z inna butelka i smoczkiem, u mnie dała radę z Aventu a konkretnie z serii Natural. A to czy wrócisz po chorobie to karmienia piersią to już Twoja decyzja. Napewno będziesz musiała poczekać aż leki zostaną wydalone z organizmu. Jeśli chcesz później karmić polecam laktator ale elektryczny. Możesz nawet wypożyczyć by do tego czasu utrzymywać laktacje. Ale pewnie maluszek jak przyzwycza się do butli to ciężko będzie wrócić do piersi., tak więc kombinuj ze smoczkami i co najważniejsze zdrowiej!

Gość gość
to podobno najlepsza butelka. autorko ja mialam problem z przejsciem na butelke. myslalam,ze chodzi o smoczek,ale wczesniej pil wode z nika i aventu i bez pr o blemu. okazalo sie,ze mm mu nie sluzylo. zadne. nie moglam kp.musialam odstaic natychmiast,a trwalo to 2 tyg.i dziecko sie meczylo. dopiero po przejsciu na pepti wszystko sie uregulowalo. dzis bym od razu na pepti przechodzila.

Gość gość
Lyzeczka, kubeczek, strzykawka. Podpytaj polozna, jest wiele metod

Gość gosc autorka
przeciez nie bede lyzeczka podawac mu mleka,obudzi sie w nocy a ja bede lyzeczka podawac 2 godz zanim te 60ml uzbieram.

Gość gosc autorka
a powiedzcie mi ile takie dziecko 6m powinno jesc mleka i ile razy dziennie

Gość gość
mój syn co prawda był od początku na butli, ale aby mu się dobrze jadło to wszystkie firmy przetestowaliśmy :]

Gość gość
A ja polecam zwykle smoczki kauczukowe(gumowe) anatomiczne. Pasuja do butelek canpolu.

Gość gość
.

Gość gość
.

Gość gość
Córka skończyła 6 miesięcy dzisiaj i je 4 razy po 180 ml plus obiadek. Czasami dodatkowo owoc lub trochę soczku rozcieńczonego z wodą

Gość wifigdańsk
autorko przeciez na opakowaniu kazdego mleka m. są napisane proporcje tak więc dostosuj się do tego. poza tym piszesz ze masz/mialas mało mleka ale cały czas kp synka 6msc wiec jak on się najadał? jesli się kp bez mm to ma się musowo mleko bo ono się poprostu wytwarza na bieząco. no chyba ze dokarmialas. zresztą to tylko tak ad acta. moja rada-ja bym nadal kp bo przeciez tą chemię masz chyba 1 dzien? 2 dni i tyle,chyba nie bierzesz zadnej chemii non stop. ja karmiąc juz bylam na antybiotyku,tylko ze takim ktore moga brac kobiety kp. tak wiec mozna sobie ze wszystkim poradzic. poza tym kobiety kp tez chorują i jakos nadal mozna kp. no chyba ze naprawde chcesz definitywnie przestac kp a co to za wirus? jak bylas w szpitalu to chyba zrobili ci badania?

Gość gość
Każde niemowlę zjada różne porcje tak jak dorośli:) Tyle że 60 to zdecydowanie za mało na 6 miesięcy:) ...Jak ze 120 wypije to już możesz być spokojniejsza...:)Ja porponuję butelkę dr Brown. Ja córę karmiłam piersią ale przestala przybierać na wadze:(:( kazali zmienić na butelkę i przetestowałam multum!!!! A ona i tak zjadała sobie po 100 ml maks!!!! I tak ma do dzisiaj a za chwilę roczek...nie znosi mleka...za to jak do łapki dostanie rybkę czy warzywa to zje wszystko:) Mleko jest be i koniec...zresztą z piersi też nie chciała więc nie doszukiwałam się smaku mleka aczkolwiek wypróbowałam cztery rodzaje i ....nic więc zostaliśmy na Bebilonie.

Gość gość
13:22 na moje to, ze pieprzysz takie bzdury to Twoja wina bo masz zryty leb idiotko!!! Polecam butelki MUM, synek pil z nich i z piersi bez zadnych problemow.