Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak pozbyc sie opuchlizny w ciazy?

Polecane posty

Gość gość

bede wdzieczna za rady co pomaga

Gość gość
duzo pic

Gość gość
po pierwsze jaka to opuchlizna po 2 czy schodzi po nocy po 3 czy jesteś cały dzień opuchnięta? Jeśli opuchlizna nie schodzi radze zmierzyć ciśnienie, to jest pierwszy objaw zatrucia ciążowego. Aha i nie pisz, że ciśnienie na wizytach książkowe, czy dobrze się czujesz bo ja mówiłam tak samo, a zmierzyłam ciśnienie 2h po wizycie było ponad 140/90 i po tygodniu miałam cesarkę bo z zatrucia się zrobił stan przedrzucawkowy.

Gość gość
Opuchlizna w ciazy jest objawem zatrucia ciazowego , na twoim miejscu udala bym sie do LEKARZA!!!

Gość gość
Po pierwsze zależy który to miesiąc ciąży , jaka pora dnia kiedy występuje opuchlizna . Ja na przełomie 8/9 miesiąca miałam sporo wody w organiźmie i to ona powodowała opuchliznę, odkładała się w nogach, na twarzy itp. Ciśnienie miałam niskie , puls również w normie i piłam do 2 l wody dziennie. Po porodzie bardzo się pociłam by wydalić nadmiar wody. Po dwóch tygodniach od porodu doczekałam się szczupłych łydek (zeszła w końcu opuchlizna). Ja bardzo mało się ruszałam (błąd) a w takiej sytuacji dużo ruchu wskazane , jak i pilnowanie wagi.

Gość gość
Dokladnie, jak napisal gosc powyzej. Poza tym ogranicz sol