Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aga199922

Plastry Evra krwawienie

Polecane posty

Gość Aga199922

Witam. Antykoncepcję stosuję od 6 miesięcy. Jestem przy trzecim plastrze Evra, wczoraj pojawiło mi się plamienie, dzisiaj tak samo, brzuch boli jak podczas okresu, a jutro mam odkleić plaster i rozpocząć tydzien bez plastra. Czy to normalne, czy nie ma obaw do niepokoju? Dodam, że od dwóch tygodni nie palę. Jak zaczęłam używać antykoncepcji to paliłam maksymalnie 3-4 papierosy dziennie. Od dwóch tygodni nie palę ich w ogóle, uznałam że mogę się bez nich obyć. Tym bardziej że są szkodliwe w połączeniu z antykoncepcją. Czy rzucenie palenia ma jakiś wpływ na te plamienia. Do tej pory nie miałam ich, zdarzyły się tylko podczas pierwszego opakowania, ale to normalne do 3 opakowania. Proszę o pomoc.

Gość gość
Bardzo dobra decyzja,ze zrezygnowałaś bycia parowozem.

Gość Aga199922
Dziś dostałam okres, parę godzin przez godziną w której zmieniam zawsze plaster. Jest trochę skąpy. Doszło do złuszczenia endometrium. Czy powinnam mieć jakieś powody do niepokoju?

Gość Becia332

Podstawowe pytanie - czy robiłaś badania przed rozpoczęciem stosowania antykoncepcji? 

Polecam przeczytanie artykułu: 

testdna.pl/badania-przy-antykoncepcji

Papierosy są szkodliwe w połączeniu z antykoncepcją, gdyż zwiększają ryzyko zakrzepicy. 

Gość verka
Dnia 27.06.2019 o 13:53, Gość Becia332 napisał:

Podstawowe pytanie - czy robiłaś badania przed rozpoczęciem stosowania antykoncepcji? 

Polecam przeczytanie artykułu: 

testdna.pl/badania-przy-antykoncepcji

Papierosy są szkodliwe w połączeniu z antykoncepcją, gdyż zwiększają ryzyko zakrzepicy. 

Sama wiem po sobie, że stosowanie antykoncepcji może być groźne. Stosowałam tabletki dwuskładnikowe i wylądowałam na SORze z podejrzeniem zawału. Po dokładnej diagnostyce okazało się, że cierpię na zatorowość płucną i antykoncepcja mogła się do tego przyczynić... 😞😞😞 lekarz w szpitalu podpowiedział mi, żebym zrobiła badania, które podesłałaś. Zrobiłam niedawno, czekam na wyniki.