Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po porodzie problem

Polecane posty

Gość gość

nawilżenie po porodzie kiedy wrocilo? stosunek sprawia mi boj, a przed dzieckie było ok, jestem 5 miesiąc po porodzie

Gość gość
Jak karmisz piersią to wszystko wróci do normy w momencie odstawienia dziecka od piersi, u mnie przynajmniej tak było. Nie stresuj się, jest tyle możliwości żeby sobie pomóc w takich sytuacjach np. żele, globulki. Osobiście przy suchości pochwy stosuje hydrovag, globulki łatwo się zakłada, nie brudzą bielizny i co najważniejsze szybko i dobrze nawilżają. Kolejny ich plus kwas mlekowy, który działa przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybiczno. Głowa do góry!

Gość gość
globulki? średnio nie lubie globulek? a zel jaki widziałam w drogeri zele z durexa, pomagają wam takie?

Gość gość
Używałam żeli Durexa i totalna porażka! Wszystkie śmierdzą chemią, lepią się niemiłosiernie, brudzą wszystko wokół. Fuuuj okropność! Nie polecam!

Gość Olka Olka
Mnie kiedyś zielony żel z durexa (z miętą) uczulił ale to dlatego że jestem alergikiem. Obecnie kupuje w aptece provag żel, ma przystępną cenę, jest wydajny, nie uczula i odpowiednio nawilża. Ma wygodny dozownik, trzymam go pod poduszką w sypialni :)

Gość gość
Tez nie polecam drogeryjnych żeli. Idź do apteki coś lepszego polecą niż durex czy unimil.

Gość gość
pojde do apteki, dzięki

Gość gość
Durex aloesowy jest ok, jestem wrażliwa a ten zel a ten zel mi pasuje

Gość MammosAggos
Ja miałam problem z suchością przed zajściem w ciążę. Jednak przez całą ciążę i po porodzie łykam probiotyk i smaruję okolice intymne żelem lacibios femina. Daje mi on świetną ochronę przed infekcjami intymnymi, dzięki pH 4.5 i zawartości aktywnych substancji, ale również bardzo dobrze nawilża skórę okolic intymnych, koi i odświeża.Dzięki niemu blizna po nacięciu też mnie tak nie ciągnie. I co dla mnie ważne jest bez SLS, SLES i parabenów, więc nie uczula, nie podrażnia i jest bezpieczny dla kobiet w ciąży i karmiących piersią.

Gość gość
Po porodzie jako karmiąca mama miałam problem z suchością pochwy. Odczuwałam z tego powodu potworny dyskomfort. Ból i pieczenie były trudne do zniesienia. Znajoma poleciła mi Hydrovag, który miał nawilżyć i zregenerować pochwę po ciężkim porodzie (córeczka 3300:))), Hydrovag pomógł natychmiastowo. Też nie lubię globulek ale ten hydrovag polecam z całego serca. Globulka jest mała, łatwo się ją aplikuje a co najważniejsze jest bardzo skuteczna. Polecam ten środek wszystkim karmiącym mamusiom z problemem suchości pochwy

Gość gość
u mnie trwało znacznie dłużej-to chyba kwestia hormonów, ale ja też miałam blokadę psychiczną po porodzie sn z nacięciem i pęknięciem. Zaczeliśmy wtedy używać lubrykantów a na codzień stosowałam provag żel. Kupowałam taki fioletowy żel durexa w tubie-normalnie pachniał i nie uczulił mnie ani męża, ale to musisz sobie sama wypróbować...

Gość Migea
Na suchośc pochwy, jeśli chcesz pozbyc sie problemu raz na zawsze to tylko Hydrovag. Ja już przerobiłam chyba wszystkie możliwe opcje żeli, lubrykantów itd Wszystko to chemia, kosztowne i w dodatku uczula. A tak przeleczysz sie tym przez tydzień i potem w czasie "akcji" nie musisz juz sie niczym ciapkać i rozpraszac. W dodatku masz ochrone przed infekcjami.

Gość gość
Dokładnie, potwierdzam słowa poprzedniczki. Hydrovag jest the best. Ma dobrą cenę, nie brudzi i nie wypływa. Wcześniej stosowałam żele i strasznie mnie denerwowało to, że muszę przerywać akcję, aby się nawilżyć. Mnie osobiście to przeszkadzało. Po zastosowaniu tego hydrovagu nawilżenie jest prawidłowe, więc polecam go gorąco

Gość gość
Mnie pomógł provag żel, smaruje się nim przed stosunkiem i wszystko jest dużo łatwiejsze. Jestem już 3 miesiące po porodzie i nawilżenie dalej jest dużo gorsze niż przed ciążą, pewnie to wpływ hormonów.