Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prosze o porade

Polecane posty

Gość gość

Witam Was Moje Drogie bardzo proszę o poradę; a więc, za kilka dni jade do chłopaka,obiecalam jego mamie a własciwie to sama wyszlam z inicjatywą,że jak przyjade to wysprzątam jej caly dom i moje pytanie brzmi ; - Czy macie jakieś sposoby aby całkowicie usunąć brud z płytek,kabiny prysznicowej i kamienia ? a także osadu z lyżeczek, ?

Gość gość
hi hi hi głupia baba Soda na wszysko działa, chyba ze bród kilkuletni

Gość zapent
tak, w sklepie z hydrauliką albo chemicznym kupisz za 10 PLN spray pleśniobójczy, który usuwa pleśń, grzyby ... itd. prawie natychmiast, trochę capi , więc późnym wieczorem trzeba polać chemię , na kilka lat będzie spoko , można zwykłą sól kuchenną wysypać

Gość gość
no dobrze,ale sama nie przyjade ze środkami chemicznymi bo nawet nie wypada a z drugiej strony nie powiem zeby kupowała bo tak mi się podoba.. potrzebuje jakieś domowe sposoby glównie na kabinę

Gość gość
Na kabinę: Do butelki z rozpylaczem/psikaczem, wlej pół na pół bardzo ciepłej wody i zwykły ocet. Popsikaj kabinę, odczekaj z 10 minut , popsikaj jeszcze raz i zetrzyj ścierką/szmatką, spłucz ponownie wodą. Gorąca woda z octem usuwa krople wodne z szyb i zasuszone mydliny (np wannie/zlewie/ścian kabiny/chrom itp). Na plamy/pleśń zrób pastę ze zwykłej sody oczyszczonej i ciepłej wody. Scieraj szmatką lub jeśli masz pod ręką to starą szczoteczką do zębów lub szczoteczką do rąk. Chyba te produkty kobita ma w domu?

Gość doraaaa
co cie napadlo na taka propzycje?

Gość gość
Dziękuj***ardzo za poradę ;) hmm co mnie naszło.. po prostu często tam jestem a malo jej pomagam przy porządkach, owszem sprzątam itd ale chcialam zrobić coś z własnej inicjatywy a wiem że ta kobieta nie ma czasu na takie "drobnostki" i kabina jest zawsze niedoczyszczona