Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Radca prawny za grosze

Polecane posty

Gość gość
A debilko sądzisz, że praca radcy polega na doradzaniu? O tym pisali w rzeczpospolitej?

Gość gość
No a czyż radca nie powinien radzić?:D

Gość wifigdańsk
ale jak to za grosze? czyli za ile? ja kiedys chciałam poradę...umowilam się,przyszłam,spotkanie trwało 10 min z czego pani większosc czasu wpatrywala się w komputer,niewiem co tam robila bo nie widac było,owszem sypala paragrafami ale potem stwierdzilam ze sama tez bym sobie posypala,wkoncu wszystkie kodeksy są w necie,w bibliotece itd,trzeba tylko trochę pogłówkowac,acha zaplaciłam za te 10 min 200 zł tak wiec powiedzialam ze to był ostatni raz. wczesaniej korzystałam tez z innej porady u innej pani i zaplaciłam 50 zł a mialam nieograniczony czas. teraz jak cos to korzystam z darmowych porad prawnych.

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość Nie każdy pracuje gdzie chce bo oni chcieli by pracować na pewno gdzie indziej ale tam nie ma dla nich pracy. x A skąd wiesz, gdzie oni by chcieli pracować? Wróżka?

Gość gość
To pisał ktoś inny o tym doradzaniu ktoś kto nie wie kim jest radca prawny i jakie ma uprawnienia.

Gość gość
Myślałam, że to poważny temat, a widze tu zlot idiotek. Jedna twierdzi, że radca radzi, a inna wie, gdzie radcy by chcieli pracować. Kontynuujcie idiotki we własnym gronie.

Gość gość
No właśnie ona po studiach a ty na co dzień krzewy przycinasz zamiatasz podwórko itp. tymczasem ona mówi do ciebie tym bełkotem za którego niesłuchanie byłaś skłonna zapłacić 200zł a ona i tak ci to zaserwowała! Brak szacunku do klienta!

Gość gość
Tak ktoś kto skończył aplikację chce robić za 2 tysiące jako asystent albo jako jakiś zwykły urzędnik nie no to chyba jest oczywiste że nie.

Gość gość
18.05.14 [zgłoś do usunięcia] gość Myślałam, że to poważny temat, a widze tu zlot idiotek. Jedna twierdzi, że radca radzi, a inna wie, gdzie radcy by chcieli pracować. Kontynuujcie idiotki we własnym gronie. Posłuchaj idioto,kretynie czy jak ci tam. Zacznij sypać argumentami albo spie przaj stąd! Imbecyl się znalazł po studiach zapewne!

Gość gość
Wydaje ci się, że masz prawo decydowania o tym kto może tu pisac? Rzeczywiście, jesteś debilką :D I jest ogromna szansa, że nie zrozumiałaś treści artykułu ;)

Gość gość
Widocznie słaby zawód Jeden z tych niepotrzebnych Kiedyś było mnóstwo zawodów które dziś zastąpiły inne.

Gość gość
Oj dzieci, dzieci.... :) W d***e byłyście, g...no widziałyście :) W Warszawie najlepiej ze wszystkich prawniczych zawodów zarabiają radcy prawni :) Adwokaci mieli lepiej za komunizmu :)

Gość gość
No słuchaj Jak mi pisze klientka że przychodzi do radcy prawnego po poradę a ta jej klepie kodeks- no to przepraszam w jakim celu to robi? Wydaje jej się że udziela porady? Ma omamy? Czym się kieruje i o czym myśli w takiej chwili?

Gość gość
Jaka klientka? Czym handlujesz?

Gość gość
W takim razie przydałby się nowy zawód ,,Doradca Prawny " Tak by już nie było wątpliwości że jego zadaniem jest doradzić:D

Gość gość
W warszawie też duże bezrobocie wśród radców prawnych.

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość Oj dzieci, dzieci.... usmiech.gif W d***e byłyście, g...no widziałyście usmiech.gif W Warszawie najlepiej ze wszystkich prawniczych zawodów zarabiają radcy prawni usmiech.gif Adwokaci mieli lepiej za komunizmu usmiech.gif x Dokładnie. Jak słuszne zauważono w poprzednim temacie autorka sra wyżej niz d**ę ma i wypowiada się o rzeczach o których pojęcia nie ma :)

Gość gość
za 2-3 lata wszyscy będą albo "adwokatami" albo "radcami prawnymi" :) a w przyszlym roku od lipca radcy dostają obrony karne :)

Gość gość
Tak pytanie na temat:D Czym handluje. Handel to jedyne zajęcie w tym kraju?

Gość gość
A właśnie że ma pojęcie. A gdzie niby ci radcy prawni dobrze zarabiają ?

Gość gość
No tak, nie wzięłam pod uwagę tego, że mogła być Twoją klientką w burdelu.

Gość gość
"A gdzie niby ci radcy prawni dobrze zarabiają ?" w obsłudze biznesu, urzędów centralnych i paru innych miejscach :)

Gość gość
ZESRAŁEM SIĘ W GACIE

Gość gość
Tłumaczycie to panienkom, których wyobraźnia na temat tego czym zajmuje się prawnik kończy się na rozwodach i alimentach :)

Gość gość
Ale tam nie pracuje za dużo osób i miejsca już pozajmowane. Jest jeszcze prowincja a tam lepiej maja adwokaci.

Gość gość
Bingo. O biznesie i prawie autorka ma pojęcie takie jak krowa o balecie.

Gość gość
"Jest jeszcze prowincja a tam lepiej maja adwokaci." szczerze mówiąc to mam w d..ie jak sie miewają prawnicy na prowincji. Wiem, ze zajmują sie tam głownie drobnicą gospodarczą, rozwodami i alimentami. Sory, ale nie po to robi się aplikację radcowską by "babrac się w rozwodach" ;))) za mała kasa.

Gość gość
A niby na prowincji to kto ma lepiej gdzie nie ma dużego biznesu oczywiście adwokaci.

Gość gość
Tak mała kasa 5 tysięcy za rozwód. A taki radca prawny na prowincji to takiej kasy na miesiąc nie zobaczy.

Gość gość
"Tak mała kasa 5 tysięcy za rozwód." biorąc pod uwagę, ze sprawa ciągnie się miesiącami, jest walka o majątek, dzieci i alimenty, pranie brudów i inne przyjemności TO jest mała kasa.