Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Wy kochacie Polske?

Polecane posty

Gość gość

Ja tak... Mimo zem emigrantka. Kocham szalenie i tesknie bardzo!

Gość gość
Polska to ludzie, domy , zwierzęta , rośliny, pogoda, klimat itp. Jasne ciesze się z łąk , kiedy ludziom jest dobrze, zwierzęta nie cierpią... Choć nie wszystko mi się podoba. Trzeba zmian Ja żyje jak potrafię.

Gość gość
CO KOCHACIE? Polska to nazwa państwa w którym się urodziliśmy. Możemy kochać bliskich itd ale nie państwo.

Gość dr trupek zredukowany
Ja kocham. Polska to przede wszystkim naród i jego tradycja, spuścizna. Polska to krew przelana na warszawskim bruku i pod Monte Cassino. Polska to Mickiewicz i Gombrowicz. Polska to jesienne pola jak z Chełmońskiego i ohydne blokowiska. Polska to dzieło Skłodowskiej, Strzeleckiego, Domeyki, Cegielskiego. Polska to nasi rodzice, dziadkowie i pradziadowie. Polska to nasze miejsce na ziemi. Polska to my :)

Gość gość
po pierwsz GDZIE Cię wyzwałam. tak Cię na Polkę wychowano by wyzywać? Ale jak się objawia miłość do państwa? miłość jest bezinteresowna, tę do bliskich łatwo opisać. jak opiszesz miłość do państwa? chodzenie na wybory? mieszkanie tutaj kwestia urodzenia. Struktury państwowe kochasz? flage?

Gość gość
jeśli boli Cię że jest źle i próbujesz coś zmienić na ile potrafisz to chyba kochasz

Gość gość
dr trupek, Norwid, zapomniałes o norwidzie. bo on także wielkim poetą był. Ale ja pytam o konkrety, nie o slogany które uparcie wtłaczano Wam w szkole. w tych zdaniach zmieścilo się całe nauczanie humanistyczne w podstawówce i gimnazjum. ale coś po za tym?

kocham język, większość rzeczy z mentalności, fakty historyczne, zabytki, kuchnię (w większości), przyrodę, krajobrazy, regionalne klimaty nie, nie mówię o "bliskich". wcale o nich nie mówię.

Gość gość
Brydzę się tym zapyziałym zad***em. Na szczęście juz tam nie mieszkam.

literaturę itd. ale to nie jest jedyny kraj z jakim jestem związana też nie jedyny jest to dla mnie język, który kocham - polski, ale to rzecz wtórna i nie mogę tamtego drugiego kraju nazwać ojczyzną, choć spróbuję do niego wrócić najfajniej by było miesiąc być a miesiąc tam, ale się boję ciągle jeździć samolotami i ile bym kasy musiała wydać

Gość gość
Jednak jest ze mnie niezła idiotka i taka patriotka jak z koziej d**y trąba... Przecież mam nick po angielsku :( Ale byłam pijana jak zakładałam konto wiec sie nie liczy :p

cześć, sk****ały podszywaczu Twoje teksty są tak tępe, d****** że chyba Twoi klienci nie chcą, żebyś się w ogóle odzywała:D

Gość gość
Oj znowu gadam do siebie, przepraszam. Brak mi juz kompletnie kultury ale to chyba przez porę nocną. Ale na codzień jestem kulturalna :)

Gość gość
Jakiś d**ek napisał że sie brydzi i cieszy że już tu nie mieszka .My też sie cieszymy ze juz z nami nie mieszka :-):-):-)