Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto ma rację? Pan Kleks czy Kościół Rzymskokatolicki?

Polecane posty

Gość gość

Według Pana Kleksa zwierzęta mają duszę a według Kościoła nie. :O Ja zgadzam się z Panem Kleksem.

Gość gość
A wierzysz w krasnoludki? :D :D :D pan Kleks to postać z bajki tak jak krasnoludki czy sierotka marysia czy myszka miki :D :D :D Pan Jezus jest i naszym Zbawicielem i Osobą historyczną i fizycznie Chodził po ziemi taka jak my teraz i Oddał Swoje Życie w przeogromnej Męce by nas oczyścić z grzechów. Nie porównuj Słów Zbawiciela do gadek pana Kleksa, który jest postacią FIKCYJNĄ

Gość gość
Pan Jezus też jest postacią mocno podbarwioną,i wiele zostało "dopisane" i dogadane,więc częściowo to jest fikcja niepokalane poczęcie zaś padło na 14latkę,wiem takie były czasy,i dzieci rodziły dzieci

Gość gość
pan kleks jest postacią fikcyjną wymyśloną przez jana brzechwę i z tymi poglądami się zgadzam a kościół katolicki to z naukami jezusa ma tyle wspólnego co jutlandia, też na jot :)

Gość gość
KK przekazuje poglądy Pana Je/ zu/ sa w orginale. Nie fałszuje ich i nic nie dorabia.

Gość gość
chry stus, ktorego teraz czcisz to 14 (CZTERNASTY) me sjasz, ktory spelnil pokladane w nim nadzieje, na tak zye bany umysl, ze uwierzyl w swoja boskosc :O stygmatykow

Gość gość
dzisiaj tez nie brakuje, jak uwierzysz, ze jestes synem bo ga to tez mozesz innym w to wierzacym 'udowodnic' :O a BOG tez jest taka sama mityczna osoba jak krasnoludki czy Pan Kleks :D jezeli sie narodzi czlowiek, ktory uwierzy ze jest zywym potomkiem Pana kleksa to bedziesz mial zywy dowod tak samo jak w przypadku chrys tusa.

Gość gość
""Pan Jezus też jest postacią mocno podbarwioną,i wiele zostało "dopisane" i dogadane,więc częściowo to jest fikcja"" """ Kościół Rzymskokatolicki nie podbarwia i nie "dopisuje" jak fałszywe odłamy religii chrześcijańskich np.protestantyzm czy jehowi. Jezus chodził po ziemi i uzdrawiał, nawracał i tak Robi do tej pory bo Zmartwychwstał bo Był i Jest Bogiem po Wieczność. """niepokalane poczęcie zaś padło na 14latkę,wiem takie były czasy,i dzieci rodziły dzieci""" """" W ówczesnych czasach ludzie szybciej dojrzewali płciowo i psychicznie a kobiety od zarania dziejów zawsze były szybciej rozwinięte od mężczyzn.

Gość gość
"""chry/ stus, ktorego teraz czcisz to 14 (CZTERNASTY) me/ sjasz, ktory spelnil pokladane w nim nadzieje, na tak zye bany umysl, ze uwierzyl w swoja boskosc pechowiec.gif s/tygmatykow"""" """"" B/óg jest Jeden. Syn B/oga - M/esjasz - J/ezus jest tylko Jeden. Nikt inaczej nie dostępuje Z/bawienia jak przez J/ezusa M/esjasza Prawdziwego. Inni - wcześniejsi i późniejsi to pseudo podróbki - zwykłe fałszywki szatana.

Gość gość
Ale to co jest mówione u pana kleksa to Brzechwa bardzo mądre rzeczy mówi i filmy komunistyczne o Kleksie są bardzo dobre. Powiem! Pan Kleks ma rację i zwierzęta mają duszę, tak samo zasługują na zbawienie jak i my. Nawet pająki których nie cierpię :O Jak mam 32 lata tak moją ulubioną piosenką jest Z poradnika młodego zielarza z Pana Kleksa :classic_cool:

Gość gość
pan kleks zdecydowanie kościół głosi by nie kraść a o wyłudzaniu majątków od zdesperowanych chorych ludzi nic nie mówi i sprytnie to wykorzystując oni to dopiero sa złodziejami których prawo omija a nawet chroni

Gość gość
Zwierzęta mają duszę ? :D :D :D Bo tak powiedział pan Kleks postać z bajki :D :D :D To czemu do nas nie mówią??? :D :D :D Czy nie wiecie, że zwierzęta mają tylko popęd ???

Gość SiostraPodłączonaPodRespirator
Św Augustyn uważał że zwierzęta mają jakiś rodzaj du/ szy, lecz jest to inna du/ sza niż u ludzi. Również jakiś rodzaj d/ uszy maja rośliny, a byc może i przedmioty, kto wie (choć to ostatnie to już herezja na pewno) ale zwierzęta i rośliny możliwe że tak, jako istoty żywe,natomiast z cała pewnością to jest coś całkiem innego niż du/ sza ludzka.

Gość gość
Kościół Rzymskokatolicki ma rację. Pan Kleks również ale w swojej bajce :D :D :D

Gość gość
KK ma rację

Gość gość
Św. Augustyn uważał kobiety za istoty ludzkie niższego rzędu niż mężczyźni :O Jego słowa nic dla mnie nie znaczą, on był j******y. Facetem jestem i wybieram Pana Kleksa.

Gość gość
Św. Franciszek uważał, że zwierzęta mają duszę :) Miał poglądy jak Pan Kleks. :classic_cool: Wolę Jezusa Pana Kleksa i św Franciszka a kościół kłamie! :P

Gość gość
buzie widze w tym teczu

Gość gość
tak sie zastanawiam i ciagle wychodzi mi pan kleks. dziwne ale tak wychodzi, wymyslona postac ma racje! bezczelnie klamia! pan kleks ma racje!!

Gość gość
w Piś/mie Ś/w. jest napisane o istotach zywych, jako o duszach zyjacych, rozumiem, ze kazdy kto zyje jest dusza i ma dusze, Je/zu/s temu nie zaprzeczyl, wiec ja wierze, ze ludzie i zwierzeta tez maja dusze... jestem ka/to/li/czka, ale przede wszystkim wierze w to, co pisze w Piś/mie Ś/wietym, potem ewentualnie moge posluchac co mowi ksiadz lub biskup, i niekoniecznie musze sie z tym zgadzac, w sekcie nie jestem, zeby jakis kaplan mi sposob myslenia narzucał

Gość gość
Ani zwierzęta ani ludzie nie maja duszy

Gość gość
no wlasnie! pan jezus tak mowil, w bibli jest napisane i w bajce pan kleks tez tak mowi a kosciol twierdzi co innego! klamia bezczelnie!

Gość gość
up