Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wybrać kocura czy kotkę?

Polecane posty

Gość gość

Jakie są zalety kotów//lepiej przygarnąć małego czy dużego kota, która płeć lubi bardziej pieszczoty i się przywiązuje?

Gość gość
a psa? psa tez pod kątem płci, wieku dzielisz? po pierwsze, różnie jest rasowo. po drugie, każde zaiwrze ma swój charakter, mozesz trafić na 10 z******tych kociaków a 11 będzie nieznośny. i wysterylizuj cokolwiek nei będziesz miała, po co to się ma rozmnażac a potem umierac na ulicach

Gość gość
Ja uważam, że małą kotkę. Kotki są czystsze. Jeżeli chodzi o łagodny charakter i przwiązanie to chyba najczęściej koty są własnie takie łagodne i przywiązane do człowieka kiedy od małego były z ludźmi i nie latały z innymi kotami (wtedy są bardziej dzikie) i kiedy czują się bezpieczne. Nasza kotka w ogóle nie ma w sobie agresji, nigdy nikogo nie podrapała, nie syczy, ale też jej życie to idyla bez stresów ;).

Gość gość
właśnie myślałam o kotce, i chyba kotkę wezmę.ja mieszkam w bloku więc i tak i tak nie bedzie miala mlodych poza tym wezme ja na zabieg sterylizacji

Gość gosctyd
kotkę mozna wysterylizowac, jeśłi jest kotem domowym samotnym niewychodzącym. jesli jest takim wychodzącym, to trzeba. Kocurka raczej nalezy kastrować- zapach w mieszkaniu, ale jeśli ma się kota rozpłodowego, z którego małe sa na wystawy itp. to sie tego nie robi. Ale hodowcy wiedzą , jak sobie radzic ze znaczeniem terenu przez kocurka.

Gość gosctyd
ja miałam kotke, moja znajoma kocurka... w sumie, wszystko jedno, :) dla ciebie to raczej od charakteru kota a nie płci zalezy, choc ogólnie mówi się,że kotki sa spokojniejsze... Tyle, że powiedz to mojej znajomej, która ma szaloną;) , czarną persiczkę:D:D

Gość gość
kastracja kota jest tańsza, to chyba jedyne kryterium, jakie przychodzi mi do głowy - jeżeli ktoś ma ograniczone fundusze na opiekę nad kotem, powinien zdecydować się na kocura poza tym charakter kota nie zależy od płci - szczególnie po kastracji/sterylizacji, kiedy hormony przestają buzować ;)

Gość gość
mam 4 kocury wszystkie cudne i kochane. kot duży nie niszczy tak pomieszczeń, dłużej śpi, mam dwa koty wzięte jako maleństwa i dwa jako dorosłe, przywiązane sa tak samo, kochane

Gość gość
Kotkę :) Są wdzięczniejsze, bardziej przywiązane, czystsze, lepiej się czują w domu jako niewychodzące. Bardziej stają za "swoim" człowiekiem" i go bronią, reagują na zły humor, pocieszają. Sterylizacja tak czy siak obowiązkowa.

Gość gość
kotkę, są łagodniejsze bardzo wierne. Dla małych dzieci wręcz opiekuńcze. Spokojniejsze.