Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zajść w ciąże tydzień przed okresem? Można??

Polecane posty

Gość gość

chyba nie ?:D

Gość gość
ja tak zaliczyłam wpadkę z 3 ;)

Gość gość
zawsze jest jakas szansa.

Gość gość
ale jak owulacja może być około tygodnia przed okresem :D

Gość gość
widać może :P

Gość gość
kumpela zaszła 1 dzien przed, Jakby wszystko zawsze było jak w teorii, to by nikt nie zachodził w nieplanowane ciąże. Proste

Gość gość
Czasami owulacja sie przesuwa i nawet o tym nie wiesz. Mam znajoma co zaszla dzien przed okresem, ktorego juz nie dostala. Wszsytko przez zmiany kilmatu i czeste wyjazdy. Teraz szczesliwa mama kilkulatka. Wiec mozna.

Gość gość
a jeśli wiem po śluzie wyglądu kurzego jaja i bólu podbrzusza, że miałam owulację 4 maja , dzisiaj jest 18 to nie zajdę w ciąże? czy to wcale nie musiała być owulacja?

Gość gość
możez miec nawet 2 owulacje. Objawy termiczno-objawowe sa dobre, pod warunkiem, że zakładasz, ze KAZDY cykl jest identyczny. A nie jest, trafi Ci się jeden na 12 inny i wpadka zainwestuj w zabezpieczenie po prostu

Gość gość
metody termiczno-objawowe miało byc

Gość gość
a gdy dzisiajboli mnie podbrzusze , a za tydzień mam mieś okres. to raczej ból przed miesiączką? aż mi się nie chcę wierzyć, że to owulacja

Gość gość
nie może być 2 owulacji w ciągu jednego cyklu!

Gość gość
ja tak zaliczylam wpadkę z 3 dzieckiem. Bylam pewna, ze nie ma szans, a jednak się zdarzylo. Jeden jedyny raz nie użyliśmy gumy i stalo sie. Owulka sie przesunela, testy wychodzily pozytywne, ale gin na pierwszej wizycie 5tydz i 1 dzien nie widzial pecherzyka w macicy i kazal za dwa tygodnie przyjsc sprawdzic czy jest ciaza czy bedziemy wywolywac okres. No ale za dwa tygodnie to serducho bilo, a ciaza mlodsza o tydzien sie okazala. Wiec mysle, ze wszystko jest mozliwe!

Gość gość
Tu na kafe dzieje się magia (czyt. wszystko jest możliwe): i można mieć 2 owulacje, i można zajść w ciażę dzień przed okresem, i w ogóle "mogę wszystko, ooo". Na nic zdają się prawa natury lub chociażby czystej biologi, bo przecież koleżanka koleżanki sąsiadki z bloku obok zaszła. Dziewczyny, najpierw się douczcie o fazach folikularnych, lutealnych etc. a potem wypisujcie mądre komentarze.

Gość gość
można zajść w ciążę tydzień przed spodziewaną miesiączka pod warunkiem, że się nie pojawi, a owulacja się przesunie, ponieważ taka możliwość jest zawsze, natomiast nie ma absolutnie mowy o 2 owulacjach w ciagu jednego cyklu, może wystąpić podwójna owulacja, ale to zupełnie co innego

Gość kiciuiuii
mam cykle 35 dniowe,moj maz byl na delegacji i wrocil w 34 dniu cyklu i wtedy uprawialilsmy seks, okres nie nadchodzil dlugo, zrobilam tetsy - pozytywne, nie moglam uwierzyc, poszlam d ginekologa i okazalo sie ze owulacja przesunela mi sie az o 2 tygodnie, gdybym nie uprawiala seksu dostalabym okres za 2 tygodnie od tej owulacji. wazne- owulacja zawzze ma miejsce okolo( zaznaczam okolo plus minus dzzien lub dwa) przed okresem, po protu rozne czynniki moga wplynac na to ze owulacja sie przesunie i jesli mialbysmy dostac okres ktorego nie dostalysmy to bylby on po prostu spozniony, :) pozdrawima serdecznie

Gość kiciuiuii
mialo byc ze okolo 2 tygdonie przed okresem :)

Gość gość
sa przypadki z bliźniętami z różnica w zapłodnieniu o tydzień (dwujajowe, osobno pocżete. najwieksza różnica to chyba kilka tygodniu było. w cyklach 35-40dniowych istnieje taka szansa. wystarczy poszukać

Gość gość
podaj linki do takich informacji

Gość gość
skąd wiadomo kiedy jest owulacja??

Gość gość
na 100% może ją potwierdzić jedynie usg, ale każda kobieta może zaobserwować u siebie objawy owulacji takie jak śluz, bóle okołoowulacyjne, czasami plamienia

Gość gość
moznacpod warunkiem ze owulacja przesunie sie o jakis tydzien w przod. ja np. mialam owulacje pierwszego dnia okresu. a moje cykle.do tej pory byly zawsze 28 dniowe. cos sie namieszalo w hormonach i nastepne krwawienie mialam po 14 dniach. i owulacje czulam wlasnie pierwszego dnia okresu. gdybysmy zaszaleli z meze to pewnie bym zaszladzien orzed okresem:P

Gość gość
czyli jeśli miałam bóle brzucha i plamienie to to była owulacja 2 tygodnie temu i teraz napewno nie jestem płodna?:)

Gość gość
owulacja może być 3 tygodnie przed okresem??