Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego dziewczyny urodzone w latach 90 są takie niedziewczęce i męskie?

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego dziewczyny urodzone w latach 90 w Polsce są takie niedziewczęce i zmaskulinizowane? Tylko by przeklinały, tłukły się, paliły i chlały na umór. Interesuje je tylko piłka nożna, boks, wrestling kick-boxing i inne sporty walki. Są uzależnione od uprawiania seksu i czytania o nim, na okrągło grają w brutalne gry komputerowe. Bez umiaru piją piwo, są maniaczkami samochodów, bardziej się nimi interesują niż chłopacy. Wyglądają i ubierają się identycznie jak chłopacy: dresy, bluzki z kapturami, bluzki z wulgarnymi napisami, czapki z daszkiem, szerokie spodnie, męskie koszule. Tatuowały by się wszędzie gdzie się da i wszędzie wbijały sobie kolczyki. Mają te same zainteresowania co chłopacy z patologicznych środowisk. Napady, bójki, awantury, dziki seks. Są leniwe, głupie, nie chce im się uczyć, wagarują na potęgę. Nie interesują ich inne dyscypliny sportu poza piłką nożną (one są wręcz maniaczkami piłki nożnej) i sportami walki. Ogólnie są skrajnie agresywne, na okrągło się awanturują, wyzywają, bluzgają, z byle powodu chcą się bić, są nerwowe i rozchwiane emocjonalnie. Pamiętam że dziewczyny urodzone w tamtych czasach zawsze były jakieś takie chłopięce w wyglądzie, zainteresowaniach i zachowaniu. Nie wiem może to efekt stresu w życiu płodowym (zaburzenia hormonalne) i wczesnym dzieciństwie, które przypadło na okres po transformacji ustrojowej. Są znacznie bardziej męskie niż np. dziewczyny urodzone w latach 80.

Gość DEeirania
napisała dziewczyna urodzona w 1983

"Są znacznie bardziej męskie niż np. dziewczyny urodzone w latach 80." - Totalnie się z Tobą nie zgadzam. Moje koleżanki i ja jesteśmy urodzone w pierwszej połowie lat 80. Oto krótka charakterystyka: "Tylko by przeklinały, tłukły się, paliły i chlały na umór." - To akurat nas nie dotyczy. "Interesuje je tylko piłka nożna, boks, wrestling kick-boxing i inne sporty walki." - Sporty walki to świetna sprawa. Uważam, że każdy powinien jakiś uprawiać. Tym bardziej, że czasem może się to przydać. "na okrągło grają w brutalne gry komputerowe" - A czemu mamy nie grać? "są maniaczkami samochodów" - W przypadku niektórych koleżanek, to prawda. :) Dodałabym jeszcze motocykle i rowery do tej listy. "Wyglądają i ubierają się identycznie jak chłopacy" - Ale wyglądają kobieco mimo wszystko, bo przecież mają inną budowę ciała. "Nie interesują ich inne dyscypliny sportu poza piłką nożną (one są wręcz maniaczkami piłki nożnej) i sportami walki." - Kto nie lubi popatrzeć na przystojniaków na boisku? Przebijają ich tylko lekkoatleci. Co do agresji i przeklinania, to wydaje mi się, że to ma związek z przebywaniem w jakimś patologicznym środowisku, a nie rocznikiem urodzenia.