Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Samolotem w ciąży? Tak czy może jednak lepiej nie?

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, jaką macie opinię o lataniu samolotem w czasie 2.trymestru ciąży? Jest sporo artykułów na ten temat, ale pomimo tego zastanawiam się czy warto.

Gość gość
Jak nie masz zagrożonej czy problemow z ciśnieniem to smialo mozesz latac

Gość gość
do egiptu lecialam na wczasy w 7 m-cu ciazy:) wszystko normalnie,tylko podroz meczaca 7 godzin samolotem doliczyc trzeba przywoz i odwoz z lotniska w obydwie strony.

Gość gość
Ja w 5m lecialam do grecji. Nic mi nie bylo, dziecko zdrowe

Gość gość
Jak ciaza jiezagrozona, to wszystkie trasy europejskie mozesz spokojnie leciec. Ja latalam sluzbowo bardzo czesto do 34tc i wszystko bylo w porzadku. Jedyne co mi doskwieralo, to pobyt na lotnisku.

Gość gość
Czyli dla małżeństwa nie ma ryzyka w postaci uszkodzeń narządów z powodu ciśnienia ani poronienia?

Gość gość
Ja bym się bała,że na przykład za granicą coś mi się stanie i co? Będziesz leżeć w zagranicznym szpitalu,czy jak?

Gość gość
7 godzin do Egiptu leciałaś? no bez jaj! Ja latałam w każdej ciąży( mam ich 3 za sobą) do 7 miesiąca bo potem sę wieelka robiłam i niewygodnie :P no i strach mnie dopadał już :) nie miałam problemów zadnych.

Gość gość
Ja jestem w 4 mcu a planowany lot wyniesie 2h a na miejscu spędzę 2dni. Oczywiście o ile zdecyduję się na wyjazd

Gość gość
Pytanie skąd leciała aż 7 h do Egiptu . Z Wawy to 4,5 h.

Gość gość
a ja Ci powiem jak było ze mną. Bilety kupione na wrzesień.październik... do Anglii więc tylko 2h. W czerwcu dowiedziałam się że jestem w ciąży. Lot przypadał na 2 trymestr. Zdecydowałam, że lepiej dmuchać na zimne. Ciąża bez zagrożeń :] Jak dla mnie lepiej dmuchać na zimne, to że dzisiaj z ciążą jest okey nie znaczy, że jutro będzie. U mnie przez 34 tygodnie było książkowo-urodziłam w 35 przez cesarkę ratującą.

Gość gość
lecialm w 6 miesicau i wszytko ok

Gość gość
Jak lubisz ryzyko....

Gość gość
ja latałam reguralnie...ale to Twój wybór, osobisty.......

Gość wifigdańsk
skąd leciałąs do Egiptu 7 g? ja leciałam 5,5 a z gdańska. no chyba ze ze szwecji czy jeszcze dalej.

Gość gość
ja tam latalam,ciesnienie mialam dobre, nie bylo zadnych przeciwskazan a latalam w ciazy 5 razy w 5m,7m i 8m.

Gość wifigdańsk
z tego co mi w biurze turystycznym powiedzieli i to w niejednym to mozna latac do 7msc,znaczy do tego okresu wpouszczją na poklad,jelsi ciaza jest juz mocno zaawansowana to nie wpuszczją na poklad,nie przechodzi się przez bramke,nawte jak się ma bilet itd,to nikogo nie obchodzi,dlatetog biura mają obowiazek informowania kazdego kto pyta się o lot w zaawansowanej ciaży. z tego co się dowiadywalam to chyba wszystkie linie maja takie zalecenia.