Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przeziębienie wczesna ciąża jak obyć się bez tabletek prosze pomozcie

Polecane posty

Gość gość

jestem w 7 tyg ciąży pech chciał że zostałam zarażona, nie chce brać leków, może macie jakieś domowe sposoby, na razie mam zatkany nos, głowa mnie boli tak jakby zaczynała się we mnie choroba, poza tym trochę boli gardło

Gość gość
Na gardlo tantum verde, bezpieczny w ciazy. Poza ttm wszystkie domowe sposoby na przeziebienie, herbata z cytryna, syrop z cebuli, mleko z czosnkiem, etc.

Gość gość
wymoczyć nogi w gorącej wodzie z solą, posiekaj ząbek lub 2 czosnku, na łyżkę, połknij i popij wodą- to mój sposób, a właściwie zamiennik mleka z czosnkiem, którego nienawidzę, herbata z prawdziwym sokiem z malin/miodem, ewentualnie herbata z odrobiną amolu

Gość gość
do nosa psikac hipertonicznym roztworem soli morskiej plus inhalol nakroplic na ubranie, na gardło bardzo dobra jest fiorda

Gość gość
soku z malin nie stosuje sie w ciazy, moze wywoływac skurcze

Gość gość
napar z liści malin, ale nie sok z owoców

Gość gość
Ja to zawsze mam pecha :(

Gość Justann
E tam, spokojnie. Przeziębienie to nic bardzo groźnego. Na zatkany i bolący nos mi pomagała "chińska maść" (chodzi o te maści o intensywnym zapachu, w małych metalowych, okrągłych pojemniczkach), proponuję poszukać czegoś podobnego. Do tego można używać marimeru do nosa, tantum verde oraz septosanu na gardło. No i leżeć w wyrze, i nie przeziębiać się dalej.

Gość gość
miałam to samo w 1 trymestrze, mnie wyleczylo jedzenie czosnku, ale to doslownie 2 dni i bylam zdrowa, najedz sie czosnku wystarczy 3 zabki i zobaczysz poprawe

Gość gość
Ja p*****le wez cokolwiek. Dziecko ci nie wyskoczy od tabletek na przeziebienie.

Gość gość
23:42 Co za debil!