Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak i gdzie znaleźć pracę ZA GRANICĄ

Polecane posty

Gość gość

macie jakieś pomysły? własnie skończylam szkołe i nie mam żadnej możliwości wyjazdu za granicę, ewentualnie za jakieś naprawdę marne grosze. Znacie jakieś sprawdzone strony? numery? kontakty? chociaż szczerze wątpię, że ktos tutaj pomoże, pytam Was kafeteriusze..

Gość gość
1. gdzie za granicę? 2. do jakiej pracy? - chcesz coś dorobić krótkoterminowo czy raczej na dłużej. 3. znasz język? 4. i co to są dla Ciebie marne grosze//ile chcesz zarabiać?

Gość gość
gdziekolwiek. chciałabym do Anglii, bo angielski znam dośc dobrze, niemiecki tylko średnio. A przez określenie grosze mam na mysli propozycję pracy za 4 euro za godzzinę, 40h w tygodniu +własne wyzywienie i mieszzkanie

Gość gość
moge wyjechać na rok, planuję zrobić rok przerwy przed studiami.

4 eu/ godz to może się ledwie utrzymasz, bo odłożyć to nie odłożysz...

Gość gość
no własnie, a zależy mi żeby zarobić i odłożyć na studia i życie ogólnie, nie chcę siedzieć dłużej na garnuszku rodziców, choć sami mnie do tego namawiają... sami rozumiecie jak to jest być zależnym od czyichś finansów

Gość Jooolian_28
poloniusz.pl tam jest dużo ogłoszeń, ja kiedyś jeździłem na winogrona do szwajcarii tylko tam musisz znać francuski choć trochę :P

Gość gość
bez zawodu, studiów, doswiadczenia - czarno widzę.

Nie wiem jakie oferty przeglądasz ale popatrz może co oferuje Holandia (ja tam może w przyszłym roku wyjadę) zarobek 2x większy (albo lepiej- zależy od rodzaju pracy) ang wymagany, holenderskiego nie trzeba, odłożyć kasę można szczególnie jeśli oferują firmowe mieszkania, gdzie koszty dzielą się na kilka osób, więc to grosze, wyżywienie - ceny też w miarę.

Gość gość
w tamtym roku pracowalam w fabryce w anglii, a za granicą polskim "wykształcniem" możesz sobie tyłek podetrzeć, z nie jednym "magisstrem" robiłam i wyobraź sobie dostawał takie samo wynagrodzenie co ja, bez wykształcenia i bez doświadczenia...

Bo może większy nacisk jest na umiejętności, niż na wykształcenie. Papierek nie daje gwarancji, że będziesz dobrze wykonywać swoją pracę. W sporo ofert gdzie przeglądam- na jakieś fajne stanowisko wymagają 1. języka, 2. doświadczenia w podobnej pracy, papierków ze szkół/studiów nie wołają.

Gość gość
już powoli tracę nadzieje, przecież calych wakacji w domu nie przesiedzę, a mowią że tak łatwo o pracę za granicą...

Gość gość
Pojedz sobie do UK na oferte pełnopłatnych praktyk hotelarskich np. przez firme TEE z Katowic.Zaplacisz im trochę za załatwienie praktyk ale w miesiąc się zwroci.

Gość gość
Jeśli szukasz pracy sprawdź serwis www.PlanPraca.pl warto wejść i sprawdzić aktualne oferty :)