Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szukam filmu , kto sie zna

Polecane posty

Gość gość

?

Gość dr trupek zredukowany
Spróbujmy, jest to film o niczym? ;)

Gość gość
Spokojnie juz pisze.Wiec film jest amerykanski , ma juz kilka ladnych lat.Jest o mlodych gosciach czarnoskorych , ktorzy zajmuja sie samochodami , kradziezami itp Tytul jakos podobny do "Droga donikad" czy jakos tak , nie umiem go znalezc.

Gość gość
Las rak widze:D

Gość gość
Cieazko bedzie wiem , ten film to nie jakis hit tylko zwykly film amerykanski , ale byl fajny, Szkoda.....

...myślę, czy znam :D

Może tak. Ostatnie filmy Woody Allena są to dobre filmy o niczym, ponieważ są bardzo dobrze zrobione, sprawnie, umiejętnie z wdziękiem, ale wszystko to już było, już to Allen pokazywał i to dużo lepiej, więc w tym sensie są dobre, ale o niczym.

Gość gość
To reklama , zreszta znam ja :P

No właśnie, nuży bo to są już filmy o niczym. Obejrzałem sobie jakiś czas temu jego wczesne filmy i pomimo, że nie są tak perfekcyjne, tak dopracowane, są świeże i pomysłowe i są "o czymś". Mnie też nuży.

Jesteś jeszcze?

To sobie zaraz coś przypomnę...

Wiem! Interesuje cię defekacja? ;)

Ostatnio widziałem: Za wzgórzami - mam mieszane uczucia, ale z pewnością ciekawy obraz specyficznej społeczności. Dobry jest też film tego samego reżysera 4 miesiące, 3 tygodnie i 2 dni. Ale może Ty to znasz? Cholery można dostać z tym antyspamem!

Kotka wie, że to podszyw :D Wysil się bardziej Wczoraj obejrzałem Prometeusza, Scotta i nie byłem rozczarowany. Nie oczekiwałem poziomu Obcego, ani Bladerunnera, tylko lepszą, bardziej wysmakowaną historię o podróży ku tajemnicy i obcej planecie. I to dostałem. Przy tym, film miał wątek, jakiś rys religijno-teologiczny (może to za duże słowa) który lubię w wydaniu SF. Nie był nachalnie antychrześcijański, czego nie znoszę, można powiedzieć, że nawet pro. I nie próbował w sposób błahy wyjaśnić wszystkiego, jak ten film sprzed lat z Jodie Foster, o tych namierzonych sygnałach.

Dodam Ci jeszcze irański Co wiesz o Eli (Ely, Elly - nie pamiętam). Rzecz o zwykłych ludziach i zwykłym życiu w zupełnie innym kraju. Do tego wątek pewnej tajemnicy, nieporozumienie. I drugi tego samego reżysera Perski Nowy Rok. Małżeństwo, zdrada i to wszystko widziane oczyma młodej dziewczyny, która chce dorobić sobie, jako służąca, gosposia, by mieć więcej pieniędzy na własne wesele.

Zostało mi w głowie z Prometeusza, że ONI nas nienawidzą, ale przecież jesteśmy tacy sami, lub prawie tacy sami, bo identyczne DNA. Zatem..? Nienawidzą samych siebie? Scena z Weylandem, starym inteligentnym i egotycznym durniem, który po prostu liczy na jakąś łaskę od "stwórcy" i dostaje śmierć, pogardę, obojętność, nic... To bardzo znamienne. Powiedziałbym, że ten film jest w każdej kategorii o niebo lepszy od osławionego Avatara, który jest o niczym właśnie, bo w kostiumie olśniewającym tak, że aż nużącym (mnie) podaje w sposób błahy, schematyczny historię wielokrotnie pokazywaną.