Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość a

Hemoroidy po porodzie

Polecane posty

Gość gość a

21 kwietnia urodziłam synka jakieś 2 tygodnie później zrobiły mi się hemoroidy. Jednak nie wypadają one a jeżeli wypadają podczas załatwiania się to wracają na miejsce same. Jednakże ból jest potworny. Od 2 dni stosuje czopki hemorectal które może odrobinę zminimalizowały ból. Jak szybko mogę się ich pozbyć?

Gość gość a
up

Gość gość
Maść na receptę pomaga umorzyć ból i je skurcza. Czasami ciepłe nasiadówki z ziół. W międzyczasie, kup sobie taką poduszkę (wygląda jak dętka tylko szersza. Wewnątrz jest puste). Chodzi o to żeby o***t nie znajdował się bezpośrednio w kontakcie na czymkolwiek siadasz. W ten sposób nie będziesz "raziła" i napierała ciałem na hemoroidy, co z kolei spowoduje szybsze ich skurczenie się. Jeżeli to nie pomoże, to możesz je usunąć poprzez operację. Powodzenia.

Gość gość a
Słyszałam że hemoroidy po porodzie znikają same po kilku miesiącach dlatego głównie zależy mi na zlikwidowaniu bólu a tu 3 czopek i nic :/ poleciła mi ****abka w aptece ale może to był zły wybór? Po jakim czasie wam zniknęły?

Gość gość
Chciałaś naturalny poród - musisz cierpieć. I tak masz fart, mojej koleżance pękły oczy i jest teraz niewidoma! :(

Gość gość a
a co ma poród do tego? Niektóre już w ciąży dostają hemoroidy więc poród nie ma nic do rzeczy

Gość gość
up

Gość gość
masc proktosedon polecam sama mialam ten problem po zastosowaniu tej masci problem zniknol ! na recepte

Gość gość
ja nie bylam w ciazy i mialam hemoroidy. ja na proctohemolan jestem uczulona chyba. raz mi pomogly wiec jak drugi raz miala te przypadlosc znowu sobie kupilam i... po 3 czopku bol byl jeszcze wiekszy, myslalam ze zemdleje. poszlam do proktologa, mimo ze byl to dla mnie chyba najwiekszy wstyd na swiecie i on powiedzial wlasnie ze najpradopodobniej mam uczulenie na ten srodek i dal mi masc na recepte- po tygodniu bylam jak nowa. dobra rada- myj pupe po kazdym korzystaniu z toalety, nie tylko po kupie. ja uzywalam lactacytu bo jest naprawde delikatny. i dobrze osuszaj recznikiem ale bardzo delikatnie

Gość gość
Wybierz się do lekarza,serio! Ze zdrowiem nie ma co ryzykować. Mogę polecić dobrego specjalistę od układu pokarmowego http://chirurgiakrakow.com.pl/kiedyś się u niego leczyłam i dziś nie mam już żadnych problemów z podobnymi objawami.

Gość gość
masakra! po porodzie są hemoroidy ?! O ludzie byłam sceptycznie nastawiona do rodzenia ale teraz to juz wgl - kobieta po porodzie po prostu się rozpada! Wszystko ma poniszczone! Chciałam może kiedyś rodzic cesarką przed rozpoczęciem akcji ale ajk to dziadostwo wychodzi juz w trakcie ciąży ;/