Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego nie obciancie malym dziewcyznkom wlosow

Polecane posty

Gość gość

Tylko maja takie 3 wlosy na krzyz rozpirzone! nie wyglada to ladnie, ani nie jest praktyczne! jeszce zdazycie im zapusci jak beda mialy powyzej 4 lat! wczenisje wiekszosc dieci ma slabiutkie porka! i bezksztalt a glowie!

Gość gość
A co cie to obchodzi?

Gość gość
Lysiejesz Po ciazy i innym zazdroscisz?

Gość gość
chce wiedziec dlaczego?podoba wam sie to?

Gość gość
tak, podoba się nam

Gość gość
niektórym się podoba, inne zapuszczają, a jeszcze inne się po prostu boją :] Ja mam syna, obcięłam mu po roczku-jakoś w lutym i do dzisiaj się czaje, żeby mu obciąć drugi raz, z tym że ja się bawię w irokezy itp. :] może i maszynką na jedną długość by mi szybciej poszło

Gość gość
Moj 20 miesięczny syn ma śliczne loki,podcinalam mu jakieś 2 mies.temu na z 1,5cm na dlugosc,bo juz mu do oczu i uszów wchodzily.

Gość gość
Ja swojej zgolilam wszystko co zostalo po wytarciu w 5 m (urodzila sie z gesta czupryna, pozniej zostal irokez i lyse placki). Teraz ma geste, mocne, krecone wlosy za ramiona. Ma niecale 2 lata.

Gość gość
mojej w ogóle nie chciały rosnąć włosy i dopiero ok. 1,5 roku miała pierwszy raz w życiu podcinane włosy przy uszach i to może o niecałe 0,5cm, a tak to nawet nie było co obcinać

Gość gość
a moja ma ladne wlosy, ma podcinane ale nie obetne jej na krotko, bo niby po co? robie jej dwa kucyki, wpinam spinki i spokuj ma z wlosami a krotkie wygladaja brzydko no chyba,ze dziecko ma meszek i kilka dluzszych wloskow to wtedy obcinamy wlosy az sie zageszcza czyli ok 2 lat a nie 4 lat.

Gość gość
Jak bylam mala to mialam krotkie wlosy na chlopaka do ok 6 lat, no masakra jakas, ja chcialam juz dluzsze wlosy, kolezanki mialy a ja na chlopaka, pamietam,ze wujek mi obcinal a ja plakalam. Oczywiscie zapuszczanie sie zaczelo przed komunia. Ja swojej corce nie bede obcinac(tylko ten meszek).

Gość gość
A moja wyła jak tylko chciałam grzywkę podciąć. Obcinanie było, albo przez sen, albo jak mąż trzymał ją mocno. Wolałam więc by chodziła z długimi, niż ryzykować, że mogę zrobić jej krzywdę nożyczkami. U fryzjerki tak się darła i wiła, że też nie dawało się nic obciąć :P Dopiero jak miała niecałe 4 lata przekupiona czekoladą spokojnie usiadła i ja szybko obcinałam. Do tej pory nie da jej się namówić na fryzjera :P tylko ja muszę w 2 minuty w miarę równo obciąć.

Gość gość
Moja córka urodzila się z całą głową w ciemnych włoskach, długich jak na niemowlę. Pielęgniarki przychodziły na oddział obejrzeć tego jak mówiły "krecika". ;) Później Myslalam że się wytrą, ale zostały ładne. jak miała prawie roczek przycięłam bo były cienkie i ciężko się czesały, później jeszcze 2 razy przez zimę bo i tak pod czapką nie widać. Teraz ma 20 miesięcy i gęste loki za szyję.

Gość gość
I jeszcze dodam że jak byłam mała zawsze miałam krótkie, jak trochę podrosły mama niespełniona fryzjerka mnie cięła na chłopaka :( na zdjęcia w 1 klasie podstawówki ubrała mnie w zieloną kamizelkę, spodnie z tego samego materiału - sama to uszyła - i czerwoną muchę - istny clown tylko nosa czerwonego braklo. teraz jak pokazałam mężowi to zdjęcie płakał prawie ze śmiechu. Albo raz miałam różnicę dobrych kilku centymetrów między prawą a lewą stroną, już chodziłam do szkoły i wstyd mi było strasznie :o cały rok kitkę nosiłam żeby nie wygladać jakbym wpadła pod kosiarkę. Dlatego chyba Chcialabym żeby córka miała piękne, długie włosy.

Gość gość
Uważacie że powinno się ściąć te pierwsze włosy? Córa ma pół roku nawet sporo włosów ale jeden wielki placek z tyłu. Długo odrastają takie włoski?

Gość gość
Jak trochę przytniesz nie zaszkodzi.

Gość gość
a ja sie zgadzam z autorką wszystkie dziewczynki mają długie włosy, jakieś kucyki i to bez względu na rodzaj twarzy i włosów. Długie włosy nie zawsze wyglądają ładnie. jeśli włosy są rzadkie lepiej je ściąć i zrobić ładną fryzurę niz takie gumeczki, spineczki na siłe.

Gość gość
mam na myśli dzieci w wieku przedszkolnym a nie niemowlaki.

Gość gość
Niemowlakowi ciężko by było "przyciać" włosy. Chyba że ma już taką burzę loków lub włosy za uszy..

Gość gość
Ja mam 2 miesięczną córeczkę i widzę, że koniecznie muszę obciąć jej włoski