Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy 30 tys zl netto w Warszawie

Polecane posty

Gość gosc  autorka
nie napisałam, ze nie wiem, jak jest wsród prawników :) przeczytaj jeszcze raz to co napisałam o prawnikach :)

Gość gość
'tu Ci nie pomoge'--- w domysle: nie wiem jak wyglada sytuacja.

Gość gość
anestezjolog oprócz blokad TENS, jakiś wkłuć głębokich czy kaniulacji nic poza szpitalem nie zrobi.

Gość gość
intensywna terapia.

Gość gosc  autorka
"tu Ci nie pomoge'--- w domysle: nie wiem jak wyglada sytuacja." wniosek nieuprawniony :)

Gość gość
a dlaczego nie pomozesz? jestes prawnikiem? boisz sie konkurencji?

Gość gosc  autorka
Bo temat topiku dotyczy czegoś zupełnie innego.

Gość gość
nie ma o czym dyskutowac. rozmowca jest nienormalny. co mamy ci jeszcze napisac? jestes notariuszem?

Gość gosc  autorka
Jakie, do diabła, znaczenie w kontekście tematu topiku ma mój zawód?

Gość gość
moze sie przekwalifikuje na prawnika

Gość gosc  autorka
dla mnie możesz nawet na astronautę :)

Gość gość
3 tys kredytu przy 30 tys zarobków, buahahaha? Na co ten oszałamiający kredyt?Jakim ciężkim idiotą trzeba być, żeby przy takich zarobkach brać kredyt??

Gość gość
autorka to w ogóle jakaś idiotka,chwali się dochodami a z zawodu robi tajemnice- dziwie się że taki fachowiec ma czas pisać w nocy o takich dyrdymałach- nudzi się jakieś dziecko

Gość gość
Autorko, do rzeczy: 30 tysiecy pozwala na wygodne zycie i gdybyscie mieli dziecko, byscir nawet tego nie zauwazyli. My z mezem mamy ok. 15 tys. Co miesiac. Kredytow na nieruchomosci na jakies 4 tysiace i zyjemy wygodnie. Jesli bedziemy wiecej zarabiac, to pieniadze te raczej bedziemy wydawac na tzw. Zbytki :-) akurat jestesmy na etaie wyboru zlobka i spokojnie damy rade placic ok. 1200zl, nie bedzie to problemem. Jesli ktos twierdzi, ze 30tys. Miesiecznie to malo, to chyba pozegnal sie z rzeczywistoscia :-)

Gość gość
Czy mało? Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Dla kogoś kto zarabia 50tyś to mało. Dla kogoś kto zarabia 3tyś. to majątek. Wystarcza wam na wygodne życie? Musicie oszczędzac i rezygnować z przyjemności? Sama sobie dopowiedz czy to dużo czy mało.

Gość gość
kredyty sredyty. bo wszystko musicie mieć już , teraz, żeby się pokazać znajomym.

Gość gość
kredyty sredyty. bo wszystko musicie mieć już , teraz, żeby się pokazać znajomym. X A może dlatego zeby sie żyło po prostu wygodniej? To, ze ty koniecznie musisz się pokazać znajomym nie oznacza że kazdy tak ma

Gość gość
słabiuteńko. myslę, ze ledwo starczy na życie od 1 do 1 :)

Gość gość
to się zamień jak ci nie starszcza te 30 tys., prowokacja

Gość gość
można tyle SPOKOJNIE zarabiać - inżynier po politechnice, specjalizuje się w laserach stosowanych w chirurgii/ medycynie. Aha, "obsługuje" kliniki nie tylko w Pl. Ja mam na waciki ;)

Gość gość
ps. i oczywiście bez żadnych kredytów. Po cholerę kredyt jak się tyle zarabia? :D

Gość gość
Zalezy jak zyjecie.kazda kwote mozna tozpieprzyc i w tydz. Jednak 30tys to b duzo na b wystawne zycie-drogie ciuchy wyjscia w kazdy weekend nie piszac o jedzeniu wyjazdach itd.kredyt 2800to malo jak na taka kwote doch m-cznych. Wydaje mi sie prowokacja ten temat.osoba zarabiajaca duza kase musi byc sprawna intelektualnie...uswiadomienie sobie czy to duzo czy malo jest oczywistoscia...chyba ze nie wie ile co kosztuje ile za co placi itd...

Gość gość
przy takich zarobkach nie ma sie kredytów

Gość gość
Przy takich zarobkach nie ma sie kredytow??? Ja splacam kredytu 2500 za dom i 2500 za samochod, a zarobki miesieczne mamy o wiele wieksze niz wspomniane 30 tysiecy, nie mowiac o obrotach.

Gość gość
jesli dobrej klasy, nowy samohod kosztuje około 80 tysiecy zl,. to po pol roku oszczedzania mozna go miec bez kredytów. Same bogaczki na forum

Gość gość
Widac ze malo kto z wypowiadajacych sie widzi takie pieniadze na oczy. Otorz zeby kupic ten samochod za 100000 nie bede odkladala rok tylko biore kredyt ew. w leasing i go mam. Biore kredyt bo mnie na to stac.

Gość gość
Co do tematu, to chciałabym mieć dochód 30 tys. na msc, bo to duże pieniądze i wydaje mi się, że nawet na Wawe duże. Dlaczego? Dlatego, że w Wawie jest duża konkurencja, a młode osoby sa w stanie zarabiac 1200 zł i się nie skarżą. Mając 30 tys. mozna sobie pozwolić na wygodne życie i przede wszystkim swiety spokój, że starczy do 1-go. Co do anestezjologów i ich zarobków to mam sąsiada anestezjologa (zza płotu) i bogaczem to on na pewno nie jest, co to to nie. Myślę, że funkcjonuje jakieś oczko wyżej ode mnie, a mój poziom to niższa średnia klasa - zakładając, że w Polsce jest średnia klasa.

Gość gość
tak, bo bardziej oplaca sie wziać samochód w leasing niz go miec na własnosc. Kredyty biora Ci , ktorych nie stac albo Ci , ktorzy rozkrecaja firmy. Nie ma bogatych na kredytach, bajki wymyslasz

Gość gość
A czy zdjaesz sobie sprawę, że zarabiając 30 tysięcy człowiek nie żyje za 2 czy 3? Wydaję dużo i nie mam ochoty składać na samochód czy mieszkanie X lat, żeby oszczędzić parę złotych. Ciężko pojąc, ze nie każdy musi ciułac grosik do grosza i odkładać na marzenia, bo NIE STAĆ GO NA KREDYT? Mnie na kredyt stać więc zwyczajnie go biorę. Pojmujesz teraz?

Gość gość
Mi sie wydaje ze to jest bardzo duzo. My z mezem (po 28 lat, oboje radcowie prawni swiezo po egzaminie) zarabiamy lacznie 12 tys netto i zyjemy na bardzo dobrym poziomie, ktory ystematycznie idzie w gore. Moja pierwza "praca" na studiach to pol etatu w firmie windykacyjnej za 800 zł netto. Ucieklam stamtad to tzw renomowanej kancelarii, gdzie tyralam calymi dniami na praktykach z kieszonkowym (szef mial tyle przyzwoitosci zeby nie nazywac tego pensja ;) w kwocie 300 zł (sic!!) miesięcznie. Potem na aplikacji powoli bylo coraz lepiej. Teraz ruszamy ze swoim biznesem, bo pracujac u kogos i na kogos nigdy sie czlowiek nie dorobi. Te 12 tysiecy to dla nas sporo bo oboje mamy duzo szacunku do pieniedzy. Nie pochodzimy z bogatych rodzin (ja mam rodzicow nauczycieli), a i te glodowe stawki nas troche nauczyly. Uwazam ze 30 tys netto to w tym kraju wrecz zawrotna kwota. Moze kiedys tez bedziemy tyle zarabiac, ale poki co cieszymy sie tym co mamy.