Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hersta

facet mnie dręczy, mamy inne poglady

Polecane posty

Gość hersta

Jesteśmy ze sobą 5 lat. Aktualnie ja mam 25, a on 32. Coraz częściej rozmawiamy o założeniu rodziny, choć przyznam, że nie jestem na to gotowa. Nie czuje spełnienia w życiu, chciałabym podróżować. Wiadomo rodzina to obowiązki. Przechodząc do tematu, mój chłopak ma wypaczone pojecie o „kobiecie nowoczesnej” i wręcz uwziął się na to. Uważa, że kobieta nowoczesna zaniedbuje dziecko, dom itp. Doszło do tego stopnia, że mówi iż będę musiała wybrać karierę czy rodzinę i że w tych czasach same karierowiczki są. On zupełnie myli pojęcie chodzenia do pracy od kariery, co zresztą nie uważam aby kariera była złem w czystej postaci. Jeśli chodzi o mnie aktualnie nie pracuje 7 miesięcy, ponieważ w najbliższym czasie zamierzam otworzyć własną firmę. Posiadam dużo umiejętności, wiem, że odnalazłabym się na wielu stanowiskach. Zatem czemu ma to wszystko zostać skreślone bo chcę mieć (w przyszłości) rodzinę? Boje się co będzie gdy już to się stanie, otóż on chce wychowywać dzieci bardzo surowo. Czasem, aż włos Jerzy mi się na głowie z tego co słyszę. Ponadto pije codziennie (średnio) 3 piwa. Nie ma dnia bez piwa ogólnie. Ja uważam, że jest uzależniony, a on oczywiście że piwo to nie alk… :) Czy powinnam uciekać? Przyznam, że pod innymi względami to dobry chłopak i mi odpowiada. Lecz powyższe tematy są dość znaczące w życiu i myślę, że wiecznie będziemy się o to kłucić (zresztą, już kłucimy). Przepraszam za chaotyczny wpis ale jestem roztrzęsiona.

Gość gość
WIEJ. I poczytaj bloga demoniczne samce :).

Gość gość
Olej dupka, młoda jesteś, znajdziesz takiego co nie będzie chciał Cię zamknąć w donu i doceni Twoją chęć i zdolność łączenia kariery z rodziną.

Gość gość
4 wynik w gugle. Trochę to pokazuje prawdy o facetach :D. Ja mam akurat na szczęście faceta, który ma trochę inne podejście do takich spraw i Tobie też radzę szukać takiego. Trzymam kciuki za znalezienie kogoś świetnego.

4 wynik? WOW nie spodziewałam się tego. Wiecie on nie mówi wprost, że chce abym siedziała w domu ale ja to wyczuwam, że będzie do tego dążył. Dziękuje za ciepłe słowa

Jestem dość przerażona postawą mężczyzn. Czasem oglądam wywiady Janusz K***ina Mikke gdzie głosi średniowieczne poglądy o kobietach. Lecz co najciekawsze, w setkach popierających go komentarzach czasami nie ma ani jednego w którym ktoś by powiedział że jest coś nie halo. Masakra, fajne badanie rynku mężczyzn można zrobić.

Gość gość
Tak, ten adres demoniczne samce blog_spot. Ja kiedyś, będąc głupim pacholęciem, myślałam że K***in-Mikke jest całkiem do rzeczy.. szybciutko mi przeszło, jak posłuchałam go dłużej i usłyszałam, co on potrafi mówić o kobietach. Ale tak. Bardzo wielu facetów w PL lubi popierać taki ciemny patriarchat. To jest dość przerażające. Oni nigdy nie zawiodą, jeśli chodzi o krytykowanie feminizmu etc :> (na Codzienniku Feminisycznym na fejsie czasem też wstawiają idiotyczne komentarze).

Gość gość
Mikke to w ogóle oszołom, ktoś kto robi wpis na blogu pod tytułem CZYM jest kobieta, a potem pisze, że to podczłowiek pomiędzy dzieckiem a mężczyzną powinien być przymusowo leczony... a banda samców, która chciałaby dalej być panami i władcami go popiera... brak słów...

to prawda, większość myśli, że to chodzi o pracę w kopalniach... Propos JKM to gdyby przemilczał te tematy, miałby jeszcze większe poparcie.

Takie głupie komentarze potrafią bić rekordy łapek w górę, także odpowiedzi są dwie: a) 95% facetów tak uważa b) to tylko chłopcy z gimnazjum - gimbusy

Gość gość
Jeżeli 95% mężczyzn tak uważa, to ciesze się, że znalazłam 1 z tych 5%, bo mój ostatnio stwierdził, że jakbym zarabiała tyle, żeby utrzymać rodzinę to on by chętnie został w domu, sprzątał, gotował, a w przyszłości zajmował się dziećmi ;P

Gość gość
Jeżeli chodzi o facebooka, to właśnie często są to dorośli faceci. Mnie to mega przeraża, w ogóle zobacz na to, to jest dopiero psychopatyczne -http://codziennikfeministyczny.pl/r******-rzecz-praw-mezczyzn/. Ja nie rozumiem dlaczego takich psycholi nie ścigają z urzędu.

Gość gość
Tam ma być ********musicie wstawić to zamiast tych gwiazdek

Gość gość
r******-rzecz

a niby mamy 21 wiek, który dla każdej dziewczyny może się zakończyć z dniem poznania męża.

Gość gość
spróbuj rozwiązać problem. Może pożycz od kogoś dziecko i pokaż że sobie radzisz.

Gość gość
No nie, sikam ze śmiechu - co jest takiego w słowie *********** A? jakieś skojarzenia modzi mają silne chyba

Gość gość
Czyli generalnie facet chce z ciebie zrobić kurę domową. Masz sprzątać, prać i gotować, zajmować się dziećmi, pięknie przy tym ciągle wyglądać i wieczorami mu jeszcze usługiwać jak k****a z p****li. A on będzie lał dzieci, chlał piwo i wyliczał c****eniądze, bo będziesz od niego przecież zależna. Przy tym będzie cię opieerdalał że nic w domu nie robisz, bo w domu jak siedzisz, to nic się nie robi, i wymawiał że nie zarabiasz. Chcesz takiego życia z nim? Już daje ci solidne sygnały żebyś od niego spieprzała gdzie pieprz rośnie. A jeszcze do tego, że będzie surowy dla dzieci, a co to znaczy? Że będzie je bił, on jest popaprany jak ma takie podejście. Piw pije teraz 3 a ile będzie pił za kilka lat? ma problem i z agresją i z alkoholem i wiesz co jeszcze będzie dalej? Jak będziesz mu się stawiać, będziesz chciała robić coś, czego on nie będzie uznawał i nie będzie ci mógł tego wyperswadować słownie, to zrobi to ręcznie. Wiej, póki możesz.

dziewczyno wiej jak najdalej możesz, jesteś ambitna i masz pany na przyszłość, będziesz do końca życia żałować, że urodziłaś takiemu dziecko. nie daj się zamknąć, gość ma zadatki na tyrana i jeszcze do tego pije.

taka kobieta jak Ty (ambitna, z planami) to powinien być skarb dla faceta, a tu mamy sytuację w której chce z Ciebie zrobić po prostu kurę domową, daj sobie z nim spokój póki jeszcze nie jest za późno.

no lepiej uciekaj, poki czas. Fajny związek to związek partnerski- a nie "baba do garow". Ja bym zrezygnowała. Dziwne tylko, że wcześniej facet nie dał po sobie poznać, ze troche, ładnie mówiąc, staroświeckie podejscie ma...

Gość gość
Bardzo dziękuje za te miłe słowa. Widzicie ja z nim jestem od 20 roku życia i dziś z perspektywy czasu widzę jak głupia byłam i także nie świadoma aby o pewne sprawy podpytywać i zaobserwować alarmujące zachowania. Powinno się dziewczyny uczyć w szkołach i uczulać na takich "cool" chłopców. Pozdrawiam was wszystkie i życzę miłego dzionka :*

Gość gość
nowoczesna kobieta to ma brodę. i nie ma tego obrzydliwego okresu. masz brodę? jak nie to jesteś zacofana i krwawisz z piczy

Gość gość
krwawi prosto do twojej buźki nowoczesny facetku