Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam od 2-3 dni problem, otóż mniej więcej z pojawieniem się przeziębienia/choroby (katar, ból gardła i kaszel, stan podgorączkowy) zrobiło mi się coś w jamie ustnej u dołu, a mianowicie między dziąsłami a językiem, przy tym odginanie języka, ocieranie się nim o bolące miejsca oraz jedzenie sprawiają ból. Czasami nawet nic nie muszę robić, by bolało. Bolą, czy raczej szczypią mnie miejsca u dołu dziąseł (po wewnętrznej stronie), a w tym tylko po jednej z nich jest wybrzuszenie. Myślałam, że jest to afta czy coś w tym stylu, posmarowałam maścią jedną i drugą (sachol itp), przepłukałam usta (dentosept), i to chyba na nic. Obawiam się zresztą, że z powodu umieszczenia aftopodobnej rzeczy mazidła się po prostu przemieszczają wraz ze śliną i nie mogą działać, podobnie z płukanką, wydaje mi się, że nie dostaje się do tych bolących miejsc. Był może ktoś kiedyś w podobnej sytuacji lub wie, co mi jest/co mi poradzić? :(

Gość gość
afta, często płucz usta rumiankiem, szałwią, dentoseptem myj zęby po każdym posiłku ziołową pastą niestety kilka dni minie zanim się zagoi też to miałam kilka dni temu.....

Gość gość
Afty mozna wypalić u stomatologa.