Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mammmaaaaaa

Czytanie niemowlęciu. Jakie książeczki polecacie?

Polecane posty

Gość Mammmaaaaaa

Hej, od tygodnia czytam swojej 4 miesięcznej córce książkę, którą dostałyśmy w wyprawce ze szpitala. Mała bardzo się interesuje obrazkami na stronach, w ogóle bardzo zaskoczyła mnie jej reakcja. Nie sądziłam, ze tak małe dziecko będzie się interesować książką :) Stąd mam też pytanie do mam czytających niemowlakom, czy możecie polecić jakieś fajne książeczki?

Gość gość
ja czytam bajki Disneya. Jest taka seria "wielka ksiega bajek" w 1 książce jest po kilkanaście bajek. Kilka książek do wyboru. Czytam też wiersze Brzechwy i bajeczki edukacyjne.

Gość gość
Ja czytam, a właściwie już opowiadam wiersze Brzechwy głównie, trochę Tuwima. Czytam książki np. Ferdynand Wspaniały, albo baśnie. A książeczki to mój synek bardzo lubił od początku. Do oglądania takie bardziej książeczki są z serii obrazki dla maluszka. Odradzam zaś kupowania książeczek kontrastowych, mam kilka i kompletnie go nie interesują, wolał zawsze normalne kolorowe, no ale może komuś się spodobają. ja kupiłam kilka i szału nie było. Kupowałam książeczki przez allegro, w dyskoncie książkowym, jest 20% taniej niż gdzie indziej. Jak będziesz zainteresowana to mogę sprawdzić co to był za sprzedawca.

Gość gość
podnoszę bo i ja jestem zainteresowana:)

Gość gość
Kiedyś oglądałam jak pewna mama czytała maluszkowi instrukcje obsługi pralki. Wszystko zależy od intonacji głosu takiemu maleństwu jest wszystko jedno co czytasz :)

Gość gość
ksiazke telefoniczna - ilu bohaterow :P

Gość Kaleczka
czytam to co mamy pod ręką. Na razie jest to bardzo gruba Biblia dla dzieci. Jestesmy prawie w połowie :). dzieci bardzo lubią również rymowanki. Już od najmłodszego potrafią usłyszeć grę słów - rymowanek :).